Nieuwe D-4 wint ‘Kerstwedstrijd’

‘Kerstzaterdag’ 8 graden, windstil, zonnetje, wat wil je nog meer, dan maar geen witte Kerst. Dit bevalt prima.

Zoals eerder aangekondigd, een nieuw Valken team mocht zich vandaag presenteren. De E1 gaat tijdens de winterstop over naar D-4, op het grote veld dus.

E1 aangevuld met Bart Dekker (D2), Bert Rinkel (E2) en Emiel Boots (D3) en voor vandaag gastkeeper Loek Groot ging om 10.30 van start tegen onze buren ASV D1. Na het fluitsignaal nam de Valken het heft gelijk in handen. De bal ging als vanouds rond alsof ze niet anders gewend waren. Al heel snel werden er kansen gecreerd wat resulteerde in een 1-0 voorsprong zo na een kwartiertje spelen door een mooie goal van PIM. Daarna zakten we iets in, we vergaten het spelletje en gingen voor onszelf spelen.
ASV had weinig in te brengen de eerste helft, ze creerden 1 kans, welk heel goed gestopt werd door Loek.
De tweede helft. Er ontstond een mooie strijd. ASV pakte het iets beter op en had het betere van het spel. De achterhoede stond echter als een huis, totdat er na een diepe bal toch gescoord werd 1-1. Hierna leek Valken een beetje onder de voet te worden gelopen, echter, geholpen door een blessure aan ASV kant kwam de rust weer terug en kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Valken.
Na enkele goeie kansens was het in de laatste minuut toch EMIEL, die de bal in het net knalde. Een mooie goal welk gelijk de winst bracht. Welverdiend.

De eerste wedstrijd op het grote veld en gelijk winnend afsluiten. De complimenten !
Je kon wel merken dat er spelers waren die moeite hadden op hun plek te blijven, in de E’s is dat niet zo’n probleem, maar nu is de vaste plek wel wat belangrijker.

En dat buitenspel he, vervelende regel.

Jongens en Barry gefeliciteerd met de eerste overwinning. Veel succes in de zaal, PRETTIGE FEESTDAGEN en tot volgend jaar !