Valken D2 door inzet naar de winst

Eindelijk na 4 weken weer eens lekker voetballen. De vaste coach Cor was verhinderd dus aan mij de eer om met de jongens van de D2 het veld op te gaan.
Alle jongens waren goed aan het warm lopen en zeer gemotiveerd om aan het werk te gaan. Helaas moest onze keeper Edwin vlak voor de wedstrijd wegens ziekte afhaken. Edwin had al een wedstrijd gespeeld voor de D4 maar kon helaas niet verder.
Met de hulp van de coach van D4, Barry, kwamen we tot een oplossing. Jacob op doel en Kees Kok op linkshalf.

Na de rest van de opstelling, die al door Cor gemaakt was, te bespreken gingen we fel van start. Het begin van de eerste helft waren we sterker. Mede door de wind wilde het doelpunt maar niet vallen. Af en toe een gevaarlijke aanval maar door subliem keeperswerk van Jacob hielden we de stand op 0-0.
In de rust afgesproken dat we de tegenstander wilde gaan verassen door heel fel te voetballen. Ons plan wilde in het begin van de 2e helft niet echt lukken. De spelers hadden echter goed naar hn invalcoach geluisterd en bleven hard werken. De organisatie achterin stond als een huis en Spirit kwam er niet door. Er kwamen meer kansen en meer gevaarlijke momenten.

Eindelijk tien minuten voor tijd viel de goal. Een goede aanval welke begon aan de rechterkant. Daarna over de hele naar de snelle linkerkant met Thijs en Kees. Een doelpoging van Thijs welke door een oplettende Chris werd ingeschoten, 1-0!!. Deze goal viel na een tactische wijziging in de voorhoede. Chris in de spits en een sterke rechterzijde met Ettienne en Niels.

Daarna bleven de jongens vechten voor elke duel. Aan de linkerkant hielden Kees en Koen alles dicht. Weer een aanval welke door Spirit nog net tot corner werd gewerkt. Een goed schot van Niels voor doel. Deze werd half weggewerkt door Spirit. Jesper had zich echter strategisch opgesteld en schoot met een gemikt schot de 2-0 in de kruising.

Nog was de wedstrijd niet ten einde. Het leek wel of de scheidsrechter niet wilde affluiten. Oh nee, ook nog een penalty tegen. Maar…. juist wij hadden Jacob op doel. Door een zeer snelle en bekwame reactie van onze keeper hielden wij de 0.

Kort daarna was de wedstrijd toch ten einde. Jongens van D2, ik wil jullie bedanken voor de grote inzet van vandaag, echt grote klasse. Jullie hebben jullie trainer en vaste coach vast een goed weekend bezorgd.
Door jullie inzet van vandaag hebben jullie verdiend gewonnen. Nog een extra bedankje voor Kees omdat hij 2 uur achter elkaar heeft gevoetbald en ons heel goed heeft geholpen.