De Valken – Always Foward 2-3 (1-3)

Het heeft niet zo mogen zijn. In een seizoen waar alles lijkt tegen te zitten, heeft De Valken een nieuwe klap te verwerken gekregen. Thuis tegen Always Forward werd nodeloos verloren. Het was een wedstrijd zoals er al een aantal zijn geweest dit seizoen; een niet te verklaren matte 1e helft en een bevlogen 2e helft. Helaas was de marge die Forward had gepakt voor rust uiteindelijk toch fataal.

Hoe de goals werden weggegeven is ook al illustratief. De 1e goal was een klassieke ‘own goal’. Een indraaiende vrije trap leek een prooi voor Peter, maar de doelman bleef op zijn lijn staan. Dolph moest onder druk van zijn tegenstander de bal toucheren om erger voorkomen, maar kreeg een sluw zetje in de rug waardoor de bal strak op goal werd gekopt onhoudbaar voor Peter. De 2e treffer was de mooiste van de dag. Een strakke aanval over links werd knap binnengekopt door de Foward-spits die goed voor de man kwam.

Goal nummer 3 was er weer één om van de janken. Dolph speelde Peter Bakker aan met een rare boogbal waardoor die in de problemen werd gebracht. De voorstopper had bovendien niet de aanstormende Forward spelers nooit gezien waardoor hij teveel tijd nam om de bal alsnog weg te werken. Gevolg: de bal werd ontfutseld en de tegenstander kreeg vrij spel naar de goal. Peter leek erger te kunnen voorkomen, maar vanuit een moeilijke hoek werd met gemak de meegelopen spits gevonden die geheel vrijstaand in kon tikken.

De Valken had daarvoor wel eerst de leiding genomen. Al na enkele minuten was het Lennard die doorbrak over links. Zijn voorzet met links kwam bij Mark die net iets eerder bij de bal was dan de doelman. Zijn zachte inzet rolde tergend langzaam de hoek in. Ondertussen lag de doelman gillend op het veld. In zijn poging Mark van scoren te beletten groef hij zijn eigen graf. Enkele minuten later verliet hij strompelend het veld. Omdat Forward geen reservekeeper mee had genomen moest een veldspeler als keeper fungeren. Valken rook bloed, maar dat leek de ploeg alleen maar te verlammen. Behoudens een volley van Lennard tegen de paal brachtten de Hemmers niets klaar met de eerder genoemde tegengoals tot gevolg.

De 2e helft begon hoopvol toen Mark doorbrak op links en Jos een goede kans bood. Helaas was de spits niet in goede doen en was die open kans ook niet aan hem besteedt. Toch kreeg Valken vrij snel de gewenste aansluitingstreffer. Mark werd onreglementair gestuit in de zestien. Lennard schoot overtuigend in, al moet gezegd worden dat de speler-keeper van Forward niet eens probeerde de bal tegen te houden.

De goal bracht weer hoop in de Hemmer harten. Gepassioneerd werd de aanval gezocht terwij Forward zich beperkte tot ballen lukraak naar voren peren. Kansen kwamen er ook wel, al waren het er niet veel. De voornaamste oogst was een achttal corners en een aantal vrije trappen wat leidde tot hectieke situaties voor de goal. Het gaat echter te ver om dit als kansen te typeren. Halverwege de 2e helft ging de Valkenstorm weer liggen en leek Forward ogenschijnlijk makkelijk de overwinning binnen te slepen. Ze maakten het zichzelf echter moeilijk door erg overdreven tijd te rekken. De scheidsrechter had daar redelijk zicht op en trok veel tijd bij.

Hierdoor werden de laatste minuten alsnog spannend. Eerst was het Jos die een kopkans kreeg maar zijn inzet stuiterde naast. In de allerlaatste seconde leek het alsnog te lukken. Een vrije trap van Christian belandde bij de 2e paal voor de voet van Lennard. Hij had de 3-3 op de schoen, maar tot verbijstering van het publiek belandde de bal op de paal. Nauwelijks van de verbijstering bekomen zag een ieder de bal terugrollen voor de voet van Dolph. Blijkbaar schrok hij zo van die kans dat de bal net zo zacht terug kaatste in de voeten van de man op de lijn, de enige die daar nog was om de vrije kans extra te benadrukken. De bal werd corner verwerkt wat de nederlaag bezegelde.

Hoewel Forward slechts tot drie doelpogingen kwam wat tot evenveel doelpunten leidde en de ploeg de gehele 2e helft ant-voetbal tot kunst verhevelde, sprak coach vd Gracht van een verdiende overwinning. Forward maakt dankzij de overwinning nog een kleine kans op de nacompetitie als zal dat moeilijk worden aangezien Andijk de periode leidt en bovendien een relatief makkelijk programma voor de boeg heeft. Het is echter voor geen enkele ploeg aan te raden te promoveren, want geen enkele 4e klasser heeft iets te zoeken in de 3e klasse. Overigens zal dat Valken een zorg zijn. Wij hebben andere dingen aan ons hoofd. Komende zondag wacht de ultieme confrontatie met concurrent HSV Sport. Het zal een waanzinnige wedstrijd worden, want beide ploegen schieten niet veel op met een gelijkspel. Want, zo is de gedachte bij De Valken, cadeautjes worden het hele seizoen al niet uitgedeeld dus dat zal de laatste wedstrijden ook wel niet gebeuren.