3-1 winst en nog 2 te gaan en dan ……………..

De 24e wedstrijd was thuis tegen Winkel, waar we uit vorige week woensdagavond met 1-3 gewonnen hadden. De trainer gaf voor de wedstrijd nog eens aan dat we Winkel beslist niet moesten onderschatten, ondanks dat ze zo laag stonden, want in alle andere verslagen las je steeds hoe het toch mogelijk was dat ze bijna onderaan stonden. Zelf hadden we dat uit ook al ervaren en dan met name in de tweede helft (1-0 verloren!) Hij waarschuwde voor de verre uittrappen van hun keepster (stuit eruit!), hun linksbuiten en zei verder dat we indien mogelijk de laatste man bij Winkel in de opbouw goed moesten storen. We moesten alleen maar met deze wedstrijd bezig zijn en dan zouden we na afloop wel horen hoe de koploper het uit bij Zouaven had gedaan. Het laatste verzoek van de trainer was om een goede warming-up te doen ondanks dat het warm was,
Met Sanne L., Sanne B., Chantal en Jolene op de bank begonnen we om 11.00 uur op het B-veld (op verzoek van de meiden) onder de vertrouwde leiding van Co Boon goed aan de wedstrijd. We stoorden goed en reeds in de 4e minuut verlengde Liesbeth een diepe bal van Kim goed op Myra die op doel afging, maar dat leverde slechts een corner op. Hierna 2 pogingen van Gesina; de eerste was te slap en de tweede ging net naast. Winkel werd hierna wat sterker, maar dat gaf niet al te veel problemen, hoewel gelegenheids linksback Guda het af en toe knap lastig had. In de 20e minuut verdedigde Winkel slordig uit en de bal kwam bij Patricia terecht die beheerst in het hoekje de 1-0 maakte. Gelijk daarna stoorde Patries goed en na een 1-2tje met Gesina kon Patries zelf de 2-0 maken. Het spel golfde hierna op en neer en na een halfuur gaf Danielle een perfecte dieptepas op Patricia die behheerst de 3-0 kon maken. Een glaszuivere hatrick derhalve voor onze topscoorder! De weer actieve Myra kreeg ook nog enkele kleine kansjes, maar het bleef 3-0 bij de rust.
De trainer had niet zoveel op te merken in de rust, behalve de waarschuwing dat het uit met de rust ook 3-0 voor ons stond en het de tweede helft 1-0 voor hen werd. Dit mocht eigenlijk, vond hij, vandaag niet gebeuren, dus op dezelfde voet verder voetballen en proberen de score uit te bouwen.
Winkel begon beter aan de tweede helft dan wij en reeds in de 5e minuut eindigde een doelpoging van hen op de paal en uit de rebound werd de bal er alsnog ingeschoten: 3-1. Hierna kregen wij weer enkele kleine kansjes o.a. voor Guda en Jolene, maar die leverden geen doelpunten op. Ook Winkel kreeg kansen, omdat wij eigenlijk niet echt lekker meer in de wedstrijd zaten. Sylvia moest handelend optreden ten koste van een corner en even later redde zij goed en werd de rebound hard op onze kruising geschoten. Kortom we hadden even het geluk mee en daarna kregen wij ook weer enkele mogelijkheden, maar pogingen van Sanne L., Jolene en een typische Myra voorzet leverden niets op. Wellicht was het in sommige situaties ook beter geweest om de bal breed af te leggen op een ander die er op dat moment beter voorstond, maar dat zijn keuzes die snel gemaakt moeten worden en dat pakt niet altijd even goed uit. Natuurlijk mag je het daar wel over hebben, maar dan gewoon rustig na de wedstrijd en niet uitgebreid op het moment zelf want dat gaat ten koste van het spel en de teamgeest. Kort voor het einde brak Kim nog door, maar verviel helaas in de oude en slechte gewoonte om veel te snel te schieten (TUK)
De eindstand werd derhalve 3-1na een goede 1e helft en een matige 2e en hiermee blijven we na de winterstop ongeslagen (11x winst, 1x gelijk en 40 voor en 6 tegen) Dit zijn cijfers waarmee je kan thuis komen en waarmee je ook op visite kan gaan bij Koedijk!
Deze koploper won de lastige uitwedstrijd bij Zouaven met 2-4 en heeft dus nog steeds evenveel verliespunten als wij, maar met 1 wedstrijd meer gespeeld.
Komende donderdagavond 18 mei om 19.30 de lang verwachte kraker KOEDIJK-VALKEN !!
Voor hen de laatste wedstrijd en bij winst voor Koedijk zijn zij kampioen; bij een gelijkspel of winst voor ons, wordt onze laatste wedstrijd thuis tegen Blokkers nog heel belangrijk!
Zoals afgesproken gaan we ervoor en zullen er alles aan doen om in Koedijk een goed resultaat neer te zetten en daarmee revanche te nemen voor de nederlaag thuis en vooral ook om het daarna thuis tegen Blokkers af te maken!
Dinsdag nog goed trainen, donderdag winnen en vrijdag blijd naar Limburg voor het 3-landentoernooi en we weten het: WILLEN=KUNNEN !!