Valken – Strandvogels 1-0 (0-0)

Lieve mensen,

Wederom een stralende zondag en dus alle reden voor ondergetekende om op het fietsie naar Hem te tuffen voor een lekkere wedstrijd en de beruchte 3e helft.
Nu was er voor de wedstrijd niet veel positiefs te melden. Onze coach Nico Vriend kon er niet bij zijn vanwege zeer droevige familieomstandigheden. Sterkte Nico, en hopelijk kunnen we je komende week weer de hand schudden.
Hoe dan ook, met alle respect, daar had onze tegenstander van die dag geen boodschap aan. Interim-coach Hennie verwoordde het misschien nog wel het best: ‘het leven gaat weer door, en dus het voetbal ook, hoe onbelangrijk het spelletje soms ook is’. Hennie, bedankt voor je invalbeurt! Ik hoop dat het niet teveel jaren van je leven heeft gekost.

Het betrof de 2e thuiswedstrijd van het seizoen, en wel tegen Strandvogels. De ‘vogels’, zoals zij zichzelf noemen, kenden een beroerde seizoensstart met slechts 2 punten uit 5 wedstrijden. Toch was Valken gewaarschuwd, want koploper Apollo wist afgelopen week ternauwernood de 3 punten uit Onderdijk mee te nemen. Bovendien ontbraken wederom diverse spelers. De gebroeders Dalmulder, Rahim, Tim en Mike konden om verschillende redenen niet starten. Daarvoor in de plaats mocht Nobi zijn seizoensdebuut maken op het middenveld. Overigens was de jongste Dalmulder wel zeer prominent aanwezig tijdens de 3e helft met diverse imitaties en sterke verhalen. En heeft hij zich als coördinator aangemeld voor het Selectiesjoelbak tournament dat iedere laatste donderdag van de maand gaat plaatsvinden na de training. Maar goed, genoeg over spelers die niet meededen zondag.

Interim-coach Hennie schreeuwde vanaf minuut 1 zijn ploeg naar voren. Valken ging van meet af aan op jacht naar de gewenste goal. Helaas leidde de aanvalsdrang tot veel fouten in de passing, zodat de gang naar de goal zelden werd volbracht. Een aantal jongens zaten duidelijk nog met Marianne Weber en Jan & Co in het hoofd, wat dus het spelpeil geen goed deed. Gelukkig kon Strandvogels helemaal niets uitrichten, waardoor er toch kansjes kwamen.

Joris kreeg nog de beste kans toen hij een voorzet van Mark simpel binnen leek te tikken. De bal verdween echter naast de goal. Daarnaast was Jasper met enkele aardige kopballen gevaarlijk, kon Mark eenmaal vrij uithalen en had Bart vanaf puntje zestien ook nog een schietkans. Alle pogingen misten precisie of werden gepareerd. Kortom de rust werd bereikt met 0-0.

Na rust ging het tempo bij Valken omhoog. Strandvogels kwam er nog steeds niet aan te pas, maar gaf weinig weg. Mark had wederom geen mazzel toen een schot van randje zestien door een mêlee van spelers toevallig tegen de keeper aan kwam. Michiel speelde zich even later knap vrij, maar zijn poging mistte net een beetje power. Het waren eigenlijk allemaal halve kansen die Valken wist te creëren en een verrassing leek in de maak. Net op dat moment wist Joris met een diepe bal Bart te bereiken. Hij wist de buitenspelval net te ontwijken en schoot onberispelijk binnen: 1-0.

De euforie was van korte duur. De weelde van de voorsprong werd een loden last voor de thuisploeg die in de resterende minuten vrijwel geen normale aanval meer wist op te zetten. Strandvogels kroop uit zijn schulp en kreeg ook kansen. Eenmaal was Frank al omspeeld, maar mikte de spits tot opluchting van Valken tegen de paal. Even later kreeg de doelman weer een tegenstander voor zich, maar die mikte de bal ver naast. In de slotminuten kwam Valken nog goed weg toen een zeker lijkende strafschop niet werd toegekend.

En zo hield Valken de voorsprong met hangen en wurgen vast. Zowel spelers als publiek waren vooral opgelucht, maar allerminst tevreden. Toch was de overwinning lekker om mee te nemen met de zware uitwedstrijd naar Hauwert voor de boeg. Nog een positief feit was de terugkeer van de cowboys Niels en Nobi die hun eerste speelminuten er eindelijk op hebben zitten. Met deze 2 oudgedienden wordt de concurrentiestrijd in de selectie weer groter en dat komt het niveau van de 1e elf hopelijk ten goede.

Tot slot, voor diegenen die zich zorgen hebben gemaakt, het fietsie heeft mij weer veilig thuisgebracht.