Dames 1 onderuit in spannende pot (0-2)

De 6e wedstrijd voor Valken Dames 1 was afgelopen zondag 4-11-2007 thuis tegen het ons welbekende Always Forward uit Hoorn. Ook AF had tot nu toe 2x gewonnen en 3x verloren evenals wij en het zou dus zeer waarschijnlijk een spannende wedstrijd worden tussen 2 aan elkaar gewaagde teams.
De trainer waarschuwde ons met name ook achterin (Bloem) scherp te beginnen en indien nodig wat meer op zijn Duits te verdedigen (weg=weg) Ook moest de achterhoede wat meer naar voren spelen zodat de linies wat korter op elkaar kwamen te spelen en de ruimte op het middenveld niet te groot zou worden. Voorin, het steeds weer terugkerende advies om vooral ook in beweging te zijn; niets is gemakkelijker te verdedigen dan stilstaande spitsen !
Afgelopen week redelijk veel met elkaar gesproken over het spelletje en ook over de interland Nederland-Duitsland; wat gaat er goed en wat gaat er fout, maar uiteindelijk moet het toch op het veld gebeuren ! Tot slot hoopte de trainer dat bv. een Amy en een Bianca vandaag konden brengen wat ze afgelopen vrijdag op de training lieten zien: beweging en inzet. Nog steeds is het zo, dat wij elke wedstrijd er 100% voor moeten gaan, omdat wij vaak qua voetballend vermogen nog (iets) tekort komen.
Zonder Jolene, Dauwert (beide geblesseerd) en Laura (weekend weg) en met de van de week ziek geweest zijnde Sanne L. op de bank, begonnen we om 11.00 uur op het C-veld o.l.v. een officiƫle scheidsrechter (Schuitemaker) aan de wedstrijd en opnieuw met aardig wat publiek, waaronder onze sponsor de fam. Bakker van Kreicom.
AF begon goed aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten waren voor hen, zonder echter grote kansen af te dwingen. Hierna kwamen wij ook beter in de wedstrijd en de aanvallen van beide partijen wisselden elkaar af. Rond de 20e minuut moest Syl handelend optreden na een goede diepe bal op 1 van hun spitsen en de rebound werd door de weer goed spelende Madeleine net voor de doellijn weggeschoten. Hierna kregen wij ook wat kleine mogelijkheden en met name de hard werkende Amy was een paar keer dichtbij. Vlak voor rust ging Sanne L. vanaf eigen helft alleen op het doel af, maar ze schoot te gehaast en van veel te ver (een fitte en gretige Lie had hier waarschijnlijk meer uit gehaald !) Rust derhalve 0-0
De rust was echt nodig voor rust, want het was tot nu toe een pittige wedstrijd voor beide partijen, die inderdaad redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het was duidelijk dat doelpunten vandaag duur waren en de partij die het eerst wist te scoren, zou waarschijnlijk de pot wel winnen. De trainer was tevreden over het vertoonde spel en dan met name in de achterhoede en het middenveld, maar met name voorin konden we nog niet echt potten breken (heeft ook te maken met scherpte, conditie en beweging)
De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de eerste helft; het spel golfde op en neer en beide partijen werkten hard. Na ruim 10 minuten kreeg AF een kansje toen Sanne B.
niet goed terugspeelde op Syl, maar die kon redden ten koste van een corner. Gedurende de gehele 2e helft kregen wij van de overigens goed leidende scheids aardig wat vrije schoppen, die allemaal goed door Kim werden ingebracht richting het strafschopgebied van AF. Daar werden ze vaak goed doorgekopt door Patries, maar de anderen anticipeerden daar te weinig op. Door goed doorstoren op hun keepster kregen Amy en Patries ook nog kansen, maar de echte scherpte ontbrak vooralsnog. Rond de 35e minuut werd achterin de bal niet goed genoeg door ons opgeruimd en met een harde schuiver vanaf rechts werd het helaas 0-1 voor AF. Dit was een behoorlijke domper voor ons en 5 minuten later, haalde hun beste speelster, die overigens zeer goed verdedigd werd door onze Jo, van afstand behoorlijk uit en dat was 0-2. Het valt te prijzen dat we het bleven proberen en dat resulteerde nog in een zeer goede mogelijkheid voor Myra, die vrij voor de keepster de bal helaas overschoot i.p.v. rustig binnen te schieten en ook Patries kreeg nog een kansje, maar ze schoot voorlangs. Eindstand dus 0-2 voor AF die hier natuurlijk heel blij mee waren.
Vergeleken met vorige week speelden we 2 klassen beter en ook was de inzet prima in orde en daarom was het extra lullig dat we opnieuw verloren, terwijl we eigenlijk minimaal een gelijkspel hadden verdiend. Maar goed dat is voetbal en we moeten gewoon proberen de positieve dingen van vandaag, o.a. de combinaties en de inzet, vast te houden en wanneer ook de geblesseerden weer fit genoeg zijn om mee te doen, gaan we zeker en vast weer meer scoren en punten pakken.