Dames 1 verliest opnieuw van koploper maar met opgeheven hoofd

Afgelopen zondag 10-2-2008 speelden wij onze 11e wedstrijd en dat was een herhaling van die van de week ervoor: weer thuis tegen koploper Limmen en weer om 14.00 als enige op het sportcomplex van de Valken. Wel hadden we vandaag een officiële KNVB scheidsrechter en misten we vandaag onze Patries (wintersport) terwijl Jolene wel weer aanwezig was en ook Amy kwam onverwacht toch (bedankt!), zodat we vandaag 2 wissels hadden.
De trainer kwam nog maar een keer terug op de laatste 2 wedstrijden en was tot de conclusie gekomen, dat we het vandaag toch maar eens op een andere manier moesten proberen. Hij vond dat we moesten proberen iets meer te doen dan alleen maar “tegenhouden”, want dat gaat helaas toch vroeg of laat een keertje fout en wanneer je dan zoals vorige week nauwelijks op de helft van de tegenstander komt, win je never nooit een wedstrijd. Hij had een voor ons doen toch wel gewaagde tactiek en daarbij behorende opstelling bedacht, waarmee hij dacht in ieder geval meer tegenstand te kunnen bieden en er meer een echte wedstrijd van te maken.
Hij legde uit wat de bedoeling was en gelukkig kon de groep zich ook wel vinden in zijn strijdplan en met Laura en Amy in de wissel begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.
En het moet gezegd: de start was goed en zoals de trainer bedacht had. De eerste 10 minuten speelden we vooral op de helft van Limmen en kregen we 2 schietkansen middels Lie en Bianci. Limmen was duidelijk verrast door ons spel en dat bleek ook uit het onderlinge gemopper bij hen. Maar na zo’n 10 minuten begon ook Limmen te voetballen en kregen ook kansen, mede door onze manier van spelen achterin, maar dat wisten we. Ze kregen enkele corners en rond de 25e minuut verscheen een van hun spitsen alleen voor Syl maar die redde goed. Ook wij bleven goed meedoen en Kim kon een keer uithalen, maar helaas van te ver. Vlak voor rust forceerden wij nog 2 corners mee, maar helaas voor ons kwam daar verder niets uit. Rust derhalve 0-0
De trainer was eigenlijk best tevreden over de uitvoering van de bedachte tactiek en constateerde dat we al tig maal meer op de helft van Limmen waren geweest dan vorige week.
Iedereen deed zijn stinkende best en Limmen was toch wel verrast door onze tegenstand. Duidelijk was ook dat zij in de tweede helft uit een ander vaatje zouden tappen en wij dus weer volop aan de bak moesten, omdat ze nu wisten hoe we speelden en omdat ze toch nog steeds meer kwaliteit en ook snelheid in de ploeg hadden.
En inderdaad begon Limmen sterk aan de tweede helft; zij zetten ons meer vast op onze eigen helft en deden ook allemaal een stappie extra. Dit resulteerde in een aantal corners en een vrije schop voor Limmen, maar nog geen doelpunten. Ook wij bleven goed meeballen, maar na een kwartiertje was het helaas toch 0-1 voor Limmen toen een afvallende bal zomaar door een woud van benen werd binnen geschoten. Hierna probeerden wij toch om de gelijkmaker te maken en dat leverde o.a.na goed doorgaan van Miertje een corner op, die helaas te laag werd genomen door Kimmie. Natuurlijk kreeg Limmen door onze manier van spelen ook meer ruimte, mede omdat bij een aantal van ons de pijp leeg begon te raken. Na een halfuurtje kreeg Limmen weer een corner en met een “lullig” kopballetje bij de tweede paal was het 0-2. Hiermee was in feite de wedstrijd gespeeld en Limmen kreeg nog een kans na een foute uittrap van Syl, maar die kwam op de paal en vlak voor tijd werd het na een laatste corner uit de rebound ook nog 0-3.
Dus dezelfde uitslag als vorige week, maar wel na een heel andere wedstrijd dan vorige week.
Complimenten aan de ploeg voor het vertoonde spel, de inzet en jammer dat we niet een beter resultaat uit het vuur konden slepen, hoewel natuurlijk wel moet worden toegegeven, dat Limmen toch wel niet voor niets boven aan staat en gezien hun kwaliteiten en spel verdiend won, maar gelukkig niet zo makkelijk als vorige week.
Lekker blijven trainen, positief blijven, hard blijven werken, dan komt de eerste overwinning van 2008 steeds dichterbij.