Valken 2: ZES IN ZES!!

ZES IN ZES??
Inderdaad, Valken 2 behaald in zes dagen zes punten want na de midweekse overwinning op OSV 2 werd vandaag ook Ilpendam 2 aan de zegekar gebonden met de mooie cijfers 1-3.
Op donderdagavond hadden we nog 14 spelers op papier, maar uiteindelijk, na afzegging van Marcel op vrijdag en Joost die zich alsnog moest melden bij het eerste, stonden er vanochtend
(nog maar)12 (fitte!) spelers op het parkeerterrein. Een vervelend motregentje wat over ging in wat hardere regen deed ons toch afvragen of het nog wel door zou gaan.
Éénmaal aangekomen stonden er plasjes in de doelmonden, maar het ging gelukkig gewoon door! Na het gebruikelijke kopje koffie en de sterke verhalen in de kleedkamer begonnen we aan de (matte) warming-up om vervolgens na het trainerspraatje vol aan de bak te gaan!! Het eerste kwartier was het Ilpendam die de boventoon voerde zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste grote kans was zelfs voor De Valken in de persoon van Niels, maar helaas faalde hij oog in oog met de keeper. In de 23e minuut een vrije trap even buiten de punt van het strafschopgebied en Niels nam plaats achter de bal. Een streep over de muur en de (1.95 cm lange) keeper volgde en de bal knalde in de rechterbovenhoek: 0-1. Daarna zoals verwacht een sterk aandringend Ilpendam, maar de verdediging hield goed stand en anders was daar nog onze keeper Wilfried!
De rust werd gehaald met de 0-1 voorsprong.
Meteen na de rust was het Ilpendam die vol de aanval koos en ook werd beloond met een (gelukkig) doelpunt: 1-1. Ilpendam wilde meer en nam de wedstrijd in handen zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. De Valken liet zich niet gek maken en bleef loeren op de counter. Na +/- 70 minuten voetbal vloeide de krachten (conditie??) weg bij Ilpendam en werd De Valken brutaler en brutaler. Een afvallende bal werd door Tim vanaf 25 meter kiezelhard op de keeper geschoten, maar op de rebound van Mark had hij geen antwoord: 1-2. Met nog 12 minuten op de klok begon Ilpendam heel erg haast te maken, maar daardoor ook slordiger te spelen wat resulteerde in foutjes en balovernames waaruit kansen voor De Valken ontstonden. Jeen kreeg de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas zat de keeper er nog met een hand tussen. Uit de daarop volgende corner, genomen door Barry, kopte Tim werkelijk schitterend raak en was de wedstrijd alsnog gespeeld en was de eindstand dan ook 1-3 in het voordeel van De Valken!!