Dames 1 zorgt voor mooi verjaardags – en afscheidskado (5-0 winst)

Afgelopen zondag 9-3-2008 moesten wij voor onze 14e competitiewedstrijd thuis tegen de ons welbekende Zouaven dames uit de streek. De eerste 2 wedstrijden tegen hen hadden we verloren (3-5 en 0-1) en eigenlijk beide malen onnodig. Toch had de Zouaven voor deze wedstrijd in de stand 3 verliespunten meer dan ons en daarom was het duidelijk, volgens de trainer, dat we deze 3e wedstrijd nu toch echt moesten winnen.
Om ons nog eens extra te motiveren noemde hij maar liefst 8 redenen op waarom we vandaag de 3 punten thuis zouden moeten houden en hij hoopte natuurlijk dat we er voor zouden gaan.
Gesina, die het uitstekend doet op de stek van Jo, moest hun gevaarlijkste aanvalster uitschakelen en onze beide backs moesten scherp en kort verdedigen, waarbij Bloem soms ook wat minder risico moest nemen en wanneer nodig ook eens de bal gewoon op moest ruimen. Verder nogmaals het dringende verzoek van de trainer meer mee te doen zonder bal en eerder en duidelijker te laten zien wat je wil (in de voeten, in de diepte ed.) want nog steeds bepaalt in principe “de man” zonder bal wat er moet gebeuren. Verder de duels winnen en er voor zorgen dat alle klutsballen toch onze kant opvallen en vandaag ook proberen hun achterhoede onder druk te zetten (reeds 54 tegentreffers !)
We gingen van start in onze gebruikelijke formatie en de trainer zou, wanneer nodig, wel aangeven of we anders moesten gaan spelen. Zonder Jo en de geblesseerde Lie, begonnen we om 11.00 onder regenachtige omstandigheden op het B-veld aan de wedstrijd met in eerste instantie Jolene en Laura op de bank.
We begonnen, zoals te vaak, redelijk slap aan de wedstrijd en verloren daarom teveel duels. Maar na ongeveer 10 minuten begonnen we wat beter te draaien en na een prima pas van onze Bloem was het Dauwert die goed de 1-0 maakte. Hierna bleven we de betere partij en tal van aanvallen op het doel van Zouaven waren het gevolg. Er kwamen kansen voor Jolene (te slap), Guudje (van ver op de paal en over), maar na een halfuurtje werd Myra door Guda alleen voor de keepster gezet en beheerst scoorde Mietje de 2-0. Het bleef eenrichtingsverkeer en er kwamen kansen o.a. voor Jolene, die eindelijk steeds goed diep ging bij de verre uittrappen van Syl, voor Patricia (alleen voor de keepster) en kansen uit corners van Tries en Guudje, maar gescoord werd er niet meer, zodat de rust aanbrak met een 2-0 voorsprong.
De trainer was redelijk tevreden over de eerste helft, maar vond natuurlijk wel, dat we veel meer hadden moeten scoren uit alle kansen. Verdedigend stond het goed o.l.v. Kim en ook Tries deed nuttig verdedigend werk wanneer nodig. Hij vond dat Zouaven matig voor de dag kwam en we dit nooit meer weg mochten geven, maar hij waarschuwde ons wel, want ook in de vorige thuiswedstrijd stonden we steeds voor, maar toen gingen we uiteindelijk toch de bietenbrug op. Dus in de tweede helft verdedigend geconcentreerd en georganiseerd bij de les blijven en wat scherper met de (grote) kansen omgaan, dan was het weer eens bingo voor ons.
Zouaven begon de tweede helft wat scherper aan de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werden ze nauwelijks. Al snel zagen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: een sterker Valken en een beetje mat Zouaven. Er kwamen weer kansen voor Dauwert en Guda en met name op links zagen we enkele leuke combinaties met o.a. Bianca. Na ongeveer 20 minuten werd de wedstrijd definitief binnen 3 minuten beslist: in de 20e minuut gaf Bianca een prima balletje op Guudje en die joeg de bal stijf in het kruis: 3-0. Gelijk hierna een prima pas van Kimmie op Jolene en met een fraaie lob was het 4-0. In de 23e minuut wederom een pas van Bianca en nu op Tries die van ver de keepster fraai passeerde: 5-0.
De wedstrijd was hierna natuurlijk gespeeld en het was eigenlijk jammer dat de keihard werkende Amy, Laura en ook Bianca helaas niet aan scoren toekwamen.
Twee minuten voor tijd werd onze aanvoerster en aanstaand moeder Kimmie door de (jarige) trainer naar de kant gehaald en bedankt voor de bewezen diensten gedurende de afgelopen 5 seizoenen en dat was toch wel weer een “kleenex” momentje voor de trainer, want hij heeft het er niet echt makkelijk mee om haar voortaan niet meer te kunnen opstellen, maar gelukkig heeft ze een goed en heel erg gegund excuus en we vinden hopelijk wel weer een goede oplossing om het gemis van onze Kimmie op te vangen.
Door deze duidelijke overwinning, stijgen we naar de 7e plaats en met nog 7 wedstrijden te spelen, gaan we er alles aan doen om nog minimaal 2 plaatsen te stijgen !
Komende zondag vrij, daarna bekeren tegen Hoofddorp ( halen we de laatste 16 ? ) en 30 maart uit naar Berkhout, waar we ernstig zullen proberen voor een herhaling te zorgen van de 0-1 winst van de vorige keer.