Dames 1 flikt het weer in Berkhout: 0-1 winst !

Voor onze 15e competitiewedstrijd moesten wij op zondag 30-3-2008 opnieuw uit naar de plaatselijke dames van Berkhout, waar we 1x van hadden verloren (3-5) en 1x van hadden gewonnen (1-0). Berkhout stond voor deze wedstrijd 3e met 26 punten, maar doet niet echt meer mee voor het kampioenschap en wij hadden 12 punten. Beide teams hadden ongeveer hetzelfde aantal doelpunten tegen, alleen Berkhout had 13 doelpunten meer voor.
De trainer had niet zo gek veel in zijn beruchte boekje staan, omdat we eigenlijk wel moesten weten hoe Berkhout speelde en wat wij daar tegenover moesten stellen. Hij waarschuwde ons wel voor een getergd Berkhout die zeer beslist de laatste 0-1 nederlaag tegen ons wilden rechtzetten ! Het was redelijk weer met af en toe wat regen, maar wel weer een stevige wind in de lengterichting van het veld.
Afwezig vandaag: Jo, Lie, Amy en Kim, welke laatste wel te kijk was en enthousiast meeleefde. We begonnen dus aan de wedstrijd met als enige wissel Chantal (nog bedankt) en onze nieuwe aanvoerster koos de 1e helft wind mee.
Wij starten, geholpen door de wind, goed en fel en reeds in de 3e minuut raakte Dauwert van afstand de paal, maar enkele minuten daarna kreeg Berkhout een grote kans die echter overgeschoten werd. In de 10e minuut scoorde Patries bijna ineens uit een corner en ook hierna bleven wij beter en vooral de actieve Dauwert en Bianca probeerden het diverse malen van afstand, echter zonder succes. Ook Berkhout liet zich gelden en dat leverde hen diverse corners op die levensgevaarlijk waren met o.a. een kopbal tegen de onderkant van de lat en nog een keiharde kopbal net over. Ook raakten ze nog de paal na een slechte terugspeelbal van Dauwert. Doordat laatstgenoemde conditioneel een beetje door haar hoeven zakte, werd er van positie geruild met de goed spelende Gesina, die de laatste weken voorop gaat in de strijd.
Voor rust werd er niet gescoord en dus gingen we met 0-0 aan de thee.
De trainer was blij verrast met onze goede start, maar constateerde wel dat we het steeds moeilijker kregen o.a. door conditionele problemen (geen goede middenveldbezetting meer) en ook het zijns inziens te diep spelen van Myra waardoor Bloem een paar maal in de problemen kwam. De tweede helft zouden we wind tegen hebben en dat zou het niet makkelijker maken. Met de opdracht geconcentreerd te blijven spelen, keihard te werken en Jolene op de steeds opkomende nummer 3, begonnen we aan de tweede helft, met een, leek het, een nog sterkere wind maar nu tegen.
Berkhout begon gelijk te drukken en na een minuut of 5 moest de in uitstekende vorm zijnde Syl reddend optreden na fout uitverdedigen en kregen we een paar corners tegen. Gelukkig kwamen wij er af en toe ook uit en doordat Berkhout zo drukte kregen we voorin zelfs wat ruimte. In de 10e minuut schoot de keihard werkende Jolene voorlangs en kort daarna gaf de niet geheel fitte Guudje een kruising van een voorzet en een schot en de bal “waaide” zomaar over de keepster heen en zo stonden we opnieuw voor met 0-1.
Berkhout ging nog meer op onze helft voetballen en schoot uit alle standen, maar of de ballen gingen over of naast of werden gepakt door Sylvia. Hun grootste kans kwam na ongeveer een halfuur, toen er een spits alleen opdook voor Syl, maar die gooide haar lichaam voor de bal en redde ten koste van een corner. Wij kwamen er niet echt meer uit, ondanks ook het keiharde werken van Laura en Chanti, maar onze verdediging o.l.v. laatste vrouw Patries weigerde te capituleren en hield tot het eind de 0.
Opnieuw een zwaarbevochten overwinning tegen een hooggeklasseerde tegenstander en omdat een oude voetbalwet zegt: “ als zij hem niet maken, maken wij hem wel” toch ook wel weer een beetje verdiend. We stijgen gelijk naar de 5e plaats en dat blijft met een zo’n kleine selectie een prestatie van formaat. Nog 6 wedstrijden te gaan en wie weet wat die nog brengen?