Verlies de Valken B1 op doordeweekse dag !

Goedemorgen allemaal,

Op deze mooie Koninginnedag toch even een verslag van de gisteravond gespeelde wedstrijd van de Valken B1 tegen VVS B1.

Een inhaalwedstrijd na een aantal weken vrij te zijn geweest. Vertrek om 18:00 uur bij het Valkencomplex. En ondanks de drukke bezigheden van iedereen stond er een voltallige selectie klaar om te gaan voetballen. Ook waren er op dit ongelukkige tijdstip weer ouders bereidt om te rijden naar een uitwedstrijd. Bij deze dan maar alvast een woord van dank voor al die ouders die dit seizoen de tijd hebben genomen om voor ons te rijden. En natuurlijk dank voor alle wasmoeders die onze kleding fris en geurig wisten te wassen.

Zo, nu dan de wedstrijd. VVS greep net naast het kampioenschap en stond dus hoog geklasseerd. De Valken staat keurig 6e, met nog zich op een 5e plek. Voor ons ging het dus nog ergens om. De start van de Valken was dan ook veel belovend. Een zeer scherpe, goed voetballende eerste 15 minuten waren ons deel. Dit resulteerde na 10 minuten de 0-1 voorsprong voor ons. In die eerste 15 minuten hadden we uit kunnen lopen naar 0-2 en misschien wel naar 0-3 !
Echter, een onsportieve aktie van een VVS man leverde de 1-1 op. Als iemand de bal voor je haalt wacht je even tot die weer in zijn positie staat. Maar dat had deze knaap niet begrepen. Overigens ging een fout vlagsignaal van ondergetekende vooraf aan dit incident. Nog meer reden om de pest er in te hebben dat we dit doelpunt tegen kreen. Het leverde dus wel een doelpunt op en de ommekeer in de wedstrijd. We waren van slag en fouten van ons zelf leverde doelpunten voor VVS op. En dit kwam niet omdat VVS zo goed voetbalde. Het waren onze eigen fouten. Weer niet de nul Frank !

Nog voor de rust kwamen we door een prachtige vrije trap van Sven op 3-2. Alles dus in de tweede helft op de winst gegokt. Dit pakte anders uit. De mannen van VVS speelde, met name voorin, erg scherp. Doelpunten konden dus niet uitblijven. Met nog een doelpunt in de slotfase voor de Valken bleef de teller staan op 7-3 voor VVS. Hier viel niets op af te dingen.

Zondag de laatste wedstrijd voor de Valken B1, thuis tegen HOSV. We gaan wederom voor de volle winst en willen dit seizoen goed afsluiten met een 5e plek.