Dames 1 scoort weer niet in (aller)laatste wedstrijd (0-2)

Afgelopen donderdagavond 8-5-2008 speelden wij thuis onze 20e en tevens laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, omdat de uitwedstrijd tegen Duinrand S. niet meer gespeeld gaat worden. Ook vanavond moesten we tegen de dames van Duinrand S. die op een 3e plaats stonden. Uit hadden we onder moeilijke omstandigheden een slechte pot gespeeld en verloren met 4-0 en gezien de sterkte van dit team en de weinige tegendoelpunten, wisten we dat het vanavond weer niet makkelijk zou worden !
De trainer memoreerde voor de wedstrijd nog even kort dat het toch ook wel een bijzondere avond was, omdat dit echt de allerlaatste wedstrijd zou zijn die we SAMEN zouden spelen.
Hij hoopte dat we er een goede pot van zouden maken en er alles aan zouden doen om nog een keer te winnen. Helaas misten we nog steeds een aantal speelsters (Jolanda-Kim-Amy en
Sanne L.) maar gelukkig waren Corina en Chantal nog een keer bereid om ons te helpen.
Om 19.15 uur begonnen we op het A-veld aan de wedstrijd o.l.v. scheids Co en Duinrand was in de beginfase de iets betere ploeg, maar ook wij kregen 2 kleine kansjes (Laura, Bianca). Toch was het na ruim 10 minuten dat Duinrand op voorsprong kwam door een “blundertje” van onze Syl. We bleven voetballen en tot genoegen van de trainer waren er af en toe prima combinaties te zien. Rond de 20e minuut ging de bijzonder actieve Myra er op links vandoor en haar inzet werd met de hand gekeerd, dus een strafschop ! De trainer wees Guda aan om de strafschop te nemen i.v.m. haar positie op de topscorerslijst, maar helaas faalde Guda jammerlijk ! Ondanks deze tegenslag bleven we druk houden op de tegenstander en duidelijk was merkbaar dat alle meiden er alles aan wilden doen om deze laatste pot toch te winnen.
Ondanks wat mogelijkheden na goede combinaties over links en rechts en enkele corners, wisten o.a. Laura, Corina, Dauwert, Guda, Myra en Patricia (kopbal) het net niet te vinden, zodat we met 0-1 gingen rusten.
Zoals zo vaak de laatste weken constateerde de trainer in de rust, dat er af en toe gewoon prima gevoetbald werd en ook met de inzet was niets mis, maar het scoren is en blijft een probleem (dit hele seizoen al) Zo blijven ballen was toch het devies en proberen de gelijkmaker en zelfs nog meer af te dwingen.
We begonnen de tweede helft sterk met o.a. een vrije schop van Bianci, maar Duinrand leunde achterover en loerde op de counter en uit een verdwaalde bal naar voren kon een van hun spitsen alleen doorgaan en simpel de 0-2 maken. We gaven het nog steeds niet op en bleven het proberen met inmiddels ook een inschuivende Patricia en dat leverde enkele kansjes en corners op, maar scoren deden we helaas niet, mede omdat we vaak, terecht of onterecht afgevlagd werden voor buitenspel. Omdat wij zo aandrongen kreeg natuurlijk ook Duinrand wat meer ruimte voorin, maar ook zij scoorden niet meer. Rond de 40e minuut speelde Dauw een tegenstandster uit en werd daarna rond de 16 gevloerd, maar de scheids gaf geen strafschop, want “hij had er al 1 gegeven” (belachelijk natuurlijk) De vrije schop van Patricia werd gestopt door de keepster en zo eindigde onze allerlaatste wedstrijd in een 0-2 nederlaag en dat is toch wel kenmerkend voor het hele seizoen: redelijk tot goed (af en toe ook heel slecht) voetballen, maar veel te weinig scoren.
Toch ook complimenten voor deze laatste wedstrijd, waarin in ieder geval duidelijk was dat we er nog 1 keer voor gingen, maar helaas lukte dat dus weer niet.
Na afloop nog een borreltje gedaan en het spreekt vanzelf dat we straks op het eindfeest en ons weekendje weg, nog uitgebreid terugkomen op 5 hele mooie jaren damesvoetbal bij Valken !
Voor nu alvast: BEDANKT en de trainer gaat jullie ontzettend missen !!