Waarom we pas op 21 september onze eerste competitiewedstrijd spelen is voor mij een raadsel, maar daar zal de KNVB wel zijn redenen voor hebben gehad.
Met het jaarlijkse zuipfestijn op het dorp hield ik mijn hart vast voor de koppies die ik mocht aanschouwen, maar op een enkeling na viel dat erg mee!!
Uiteraard feliciteerde we eerst allemaal onze kersverse vader Ivo (gezonde zoon genaamd Thijs, roepnaam Jos?) alvorens wij de bestuurskamer in gingen voor de eerste bespreking van dit seizoen.
Na alles te hebben besproken en afgesproken ging de telefoon en aan de andere kant onze hoofdtrainer Nico die een afzegging had en nu een verse speler van het tweede erbij wilde hebben.
Edwin Visser was diegene en onze opstelling moest dus ook op het laatst veranderd worden.
Over Oosthuizen was ons niets bekend alleen dat we wel een aantal spelers zagen lopen die twee jaar geleden nog in het eerste acteerde.

Al snel na het beginsignaal was duidelijk dat Oosthuizen geen slecht elftal had en hun sterkte voorin lag.
Daarentegen lag de zwakte achterin bij hun en met onze snelle spitsen Joost en Rick moest er toch wel wat te halen zijn.
Na 40 minuten voetballen en over en weer kansen te hebben verprutst was het Jos die de bal aannam en met een (nooit verwachtte) versnelling zijn man verschalkte en de bal met een prachtige krul in het verste kruis deponeerde! 1-0. Met die stand werd ook de rust bereikt.
Één wissel (Marcel voor Barry) geplaatst en met goede hoop de tweede helft in, maar nog geen 60 tellen later stond het alweer 1-1 door het niet resoluut uitverdedigen!
Wat daarna allemaal gebeurde was eigenlijk te gek voor woorden en is niet echt op papier uit te leggen.
In de 50e minuut was het een speler van Oosthuizen die zo graag wilde scoren dat hij de bal keihard achter zijn eigen keeper op de lat kopte en geloof het of niet, maar Rick was er als de raven bij om het karwei af te maken! 2-1.
6 minuutjes later deed Chris van zich spreken om uit een goede voorzet (corner?) met het hoofd de 3-1 te maken!
Weer 6 minuutjes later lag de 3-2 er alweer in, maar in diezelfde minuut was het Joost die de 4-2 tegen de touwen joeg.
Het moment van de dag was voor Hannes die zo graag wilde scoren dat hij de bal achter zijn eigen keeper tikte en de “aansluitingstreffer” was geboren 4-3.
Omdat Oosthuizen één op één ging spelen en ook wat moe werden liepen we er steeds makkelijker doorheen en zo maakte Joost dan ook binnen de minuut de 5-3.
De koek was finaal op bij onze tegenstander, maar omdat wij dit seizoen de afspraak hebben gemaakt om bij elk doelpunt een euro in een pot te doen leek het wel of Valken het goed vond zo.
Allen Joost dacht daar nog anders over en maakte zijn derde doelpunt van de dag: 6-3.

Mannen, we zijn in ieder geval goed begonnen en met een brok zelfvertrouwen gaan we volgende de streekconfrontatie aan met De Blokkers!