Valken B1 – OSV 4-0

Hoeveel kansen moet je krijgen……

Deze wedstrijd tegen OSV moest in winst beëindigd worden. OSV staat stijf onderaan en wij niet ver daarboven. Gezien het spel van vorige week en de zeer late opkomst van de tegenstander, die moeite te had om 11 man op de been te krijgen, gingen we met die overtuiging ook de kleedkamer uit. Inmiddels opgezweept door de geweldige muziek uit de Ipod van Tim. Volgende wedstrijd bepaalt de coach overigens welke muziek er wordt gedraaid dus download alvast maar wat muziek van Leonard Cohen en Tina Turner.
Het gesponsorde pennetje van Pieter (Fiberco: voor al uw grondverzetmachines en in het bijzonder gespecialiseerd in lange gieken) maakte overuren om alle verprutste kansen van de Valken te noteren. In de rust telde ik er al 14 en op het eind van de 80 minuten stond de teller op 20, gemiddeld dus elke 4 minuten een mogelijkheid om te scoren. Nu wilde de uitstekende keeper van OSV ook niet spontaan meewerken om het net te laten bollen, maar dit was wel hemeltergend. Hoe mooi moet je ze krijgen. Misschien een goed idee om voor de wedstrijd niet meer te oefenen op afmaken.
We zagen mooie mogelijkheden voor Tim, voorlangs in de lange hoek. Niels, tegen de lat en gestuit door de keeper. Dennis die met een Melvin Platje actie toch nog naast wist te mikken. Wessel met een afstandsschot op doel. Eastleeker Jos en keer of wat. Uiteindelijk wist Tim in de 29ste minuut dan toch de 1-0 op het scorebord te krijgen. Niels wist in de 37ste minuut na een hoop gedoe in de 16 de 2-0 te maken. De rust in met een dubbel gevoel. Mooie voorsprong maar niet het beste voetbal. Met elkaar afgesproken dat we dat zouden kantelen en meer combinatievoetbal zouden spelen. Dat hebben we niet echt voor elkaar gekregen.
Wel wisten we in de 2e helft nog 2 keer te scoren door de voet van Dennis en door….?
De scribent weet de laatste doelpuntenmaker niet meer omdat hij uitgeput was door het heen en weer rennen met de waterzak. Letsel aan de enkels en bij Wessel en Dion, na een knietje van de opponent, een plotseling en zeer ernstig tekort aan zuurstof. Hij begon helemaal een beetje te ijlen, vreemd en onsamenhangend te praten maar zoals hij met enige zelfkennis zelf zei gebeurd hem dat wel vaker.
Met de eindstand 4-0 is iedereen tevreden maar het spel was wat tegenvallend. Hoe we het ook probeerden, we kregen geen rust in het spel en er werd matig gecombineerd. De andere kant is dat we heel erg goed onder leding van Bas vanuit de verdediging georganiseerd bleven spelen en weinig kansen hebben weggegeven waardoor Dennis niet hoefde te vissen.
Met de 100% inzet die we hebben getoond, hebben we de overwinning dik verdiend.