Valken 2 begint redelijk aan KNVB beker!!

Voor Valken 2 de eerste wedstrijd waar iets op het spel stond, namelijk de KNVB beker!!
De loting heeft ons gekoppeld aan Schellinkhout 2, Grasshoppers 2 en HOSV 2.
Eerstgenoemde was afgelopen zaterdag aan de beurt en wel op het altijd gezellige complex van Schellinkhout.
Om 17.15 uur vertrokken we richting Schellinkhout om 8 minuten later in het mega dorp te verdwalen!!!
Als schaapjes achter Frank Sneeboer aan om uiteindelijk met 6 auto’s ergens in een weggetje te eindigen.
Enige minuten later alsnog het verscholen complex gevonden, maar het zag er een tikkie verlaten uit en het grote hek van de ingang gesloten. Als je echt iets wil kan je het en De Valkjes forceerde het slot en waren binnen. Ook de kleedkamers waren niet afgesloten en konden ons dus gaan omkleden.
Onder luid applaus van de vele toegestroomde toeschouwers betraden we het veld (wat er overigens prachtig bij lag!).
Al snel werd duidelijk dat er een aantal klasse verschil zit tussen beide niveaus waar beide elftallen acteren. Gezegd moet worden dat Schellinkhout de eerste 40 minuten met tien man stond en ook nog eens de score had kunnen openen! Dat gebeurde niet, maar Valken speelde een belabberde eerste helft en moest er zelfs een penalty (schwalbe van Jeen) aan te pas komen om de dappere strijders van Schellinkhout op de knieën te krijgen!
De rust werd met een 2-0 zege ingegaan en na een rustig, maar duidelijk praatje wist iedereen waar hij aan toe was in de tweede helft. Tot groot genoegen van de trainer (en hoofdtrainer) hield
iedereen zich aan zijn taak en zag het er allemaal verzorgd uit en werden er voetballend vele kansen gecreëerd, waaruit nog acht keer werd gescoord en dus een 0-10 stand werd behaald.
Aanstaande donderdag is het eindelijk zover en kunnen we onze kunsten vertonen op ons eigen Valkencomplex tegen Grasshoppers 2.
Dit zal andere koek zijn en zullen we zien waar we ongeveer staan in onze voorbereiding.
De doelpuntenmakers nog even op een rij: N. Koster 5X, J. Kersten 2X, F. Sneeboer, M. Haring en E de Jong.