Valken 2 vernederd West-Frisia 2 !!!!

Vandaag onze tweede competitiewedstrijd en wel thuis tegen
West-Frisia wat op papier de gedoodverfde kampioen van deze poule zou moeten zijn.
Hele gekke gedachte is dat niet met een paar “grote namen” in hun midden zoals Jacco Rijkhof en Meindert v Veen.
Tijdens de warming-up keken sommige van onze spelers hun ogen uit naar de andere zijde van het veld waar maar liefst 19 man in beweging waren!
16 spelers en 3 man begeleiding waren intens bezig met een zeer professionele warming-up.
Ondanks de aanwezigheid van Rijkhof en wetende dat hij de man is die de spellijnen uit zet wilde we ons niet geheel aanpassen, maar vooral onze eigen (goede) spel spelen.
Vanaf het beginsignaal twee ploegen die elkaar aftasten en bezig waren om de slag op het middenveld te winnen.
Uiteindelijk stond het bij ons gewoon beter en namen we langzaam het initiatief in de wedstrijd.
Dit resulteerde in enkele goede kansen, maar de kicksen waren nog niet scherp genoeg!!
Tot in de 18e minuut Jos de bal kreeg op een meter of 25 van het doel en begon aan één van zijn rushes richting doel.
Het domste wat je kan doen als tegenstander is te denken dat deze rush bestemd is om te mislukken want Jos slalomde door de defensie alsof ze er niet stonden en pegelde de bal in de korte bovenhoek 1-0.
West-Frisia probeerde wel een vuist te maken, maar Valken stond gewoon te goed te voetballen dat ze er niet aan te pas kwamen.
Een aanval over links eindigde in een voorzet die prachtig over de keeper heen zeilde en Roan met een gevoelige kopbal afmaakte en zo de stand 2-0 was.
Een paar minuten later een te korte terugspeelbal van de West-frisia verdediging en Bart zag kans om gevaar te stichten. De keeper was er toch iets eerder en gaf de bal een knal……………………..tegen de bips van zijn eigen speler en………….het was 3-0 hahahahaha.
In de laatste speelminuut van de eerste helft kon Niels de strijd helemaal op slot gooien en ging alleen op de keeper af. Waar hij normaal niet faalt produceerde hij nu een half stiffie in de handen van de keeper. Rust: 3-0.
Geen wissels in de rust, maar wel een stevig praatje over wat we de eerste 10 minuten konden verwachten. West-Frisia zou vol op jacht gaan naar de 3-1 met waarschijnlijk een ver doorgeschoven Jacco Rijkhof. Jos gaf aan dat als ze dat zouden doen ze de rekening zouden krijgen vanwege de ruimte die we gaan krijgen.
En zo geschiedde want na 20 minuten in de tweede was de stand 5-0 door doelpunten van Bart (droge schuiver) en Niels
(intikker, gekregen van een onbaatzuchtige Jeen)
Toen meneer Rijkhof enkele seizoenen geleden stopte met selectievoetbal was dat een goed besluit, maar zich toch voor dit seizoen liet verleiden was tevens niet zo slim want de man gedroeg zich als een verwend kind die zijn zin niet kreeg en provoceerde er lekker op los om spelers van de Valken een kaart aan te……..smeren.
Waar gezegd moet worden dat hij in de eerste helft zelf al rood had moeten krijgen toen hij gepiepeld werd door onze Dirk en hem meedogenloos neer schopte. (en niet eens een kaart kreeg!!)
Dat we nog twee tegendoelpunten om onze oren kregen mocht de pret niet drukken en hebben we laten zien dat we een sterk en hecht elftal hebben want ook de invallers vielen zeer positief in zodat we van een prachtig teamresultaat kunnen spreken!! Klasse!!