Valken 4 krijgt fanatiek Andijk 5 niet kopje onder

Een waslijst aan afwezigen voor het duel tegen Andijk 5 van afgelopen zondag. Camillo, Ben, Ivo, John, Arthur en Jan verschenen niet in het heldentenue. 2 wissels dus maar. Ach, ieder voordeel heb z’n nadeel natuurlijk.

Met de nieuwe status als koploper voor de helden is iedere tegenstander natuurlijk gebrand op een goed resultaat. De Andijker-formatie had de mouwen dan ook flink opgestroopt. Niks mis mee, een harde wedstrijd die uitstekend in goede banen werd geleid door scheidsrechter v/d Marel.

Het gure weer zorgde ervoor dat er helaas weinig publieke belangstelling in het B-stadion was. De toeschouwers die er wel waren kregen een prima pot van beide teams voorgeschoteld. Valken kwam niet vaak in problemen, in het 1e bedrijf met de wind in de rug kan ik me geen Andijker kans herinneren.

Valken daarentegen kan wel menig doelpoging ondernemen. De 1-0 is dan ook niet onterecht als er 18 minuten zijn gespeeld. Een snelle uitval leidt tot een overtal-situatie en Maarten kan als linkshalf in alle vrijheid uithalen. Zijn schot krult prima over de doelman heen die een metertje te ver uit zijn goal staat.

Na een half uur spelen lijkt het duel op slot te kunnen worden gegooid. Dennis Dup is linksvoor in kansrijke positie. Belaagd door de rechtsback besluit hij af te geven op collega-spits Martin die geheel vrij voor de goal staat. Dennis speelt de bal terug, Martin tikt keurig binnen. De grensrechter bepaalt echter dat dit een gevalletje buitenspel is. De leidsman moet dit signaal uiteraard overnemen en de goal gaat niet door.

In de rust komt de scheidsrechter zijn beslissingen nog even toelichten waarna we aan het 2e bedrijf beginnen. In de 2e helft is in het begin niet echt dreigend. Het lichte overwicht is er voor Andijk, maar kansen creeren ze niet. Dat de 1-1 dan ook valt kan je gerust een gelukje noemen.

Corner aan de linkerzijde, Marcel bij de 1e paal. Dennis lijkt deze bal rustig te kunnen oppakken maar glijdt uit, dankzij de kapotte nop. De leren knikker valt precies tussen de verbouwereerde Marcel en Dennis in.

Het enige opstootje in het duel in de 2e helft werd prima opgelost door de leidsman. Een snelle ingooi door Marco wordt begrepen door Nico. Deze wordt echter door de tatoo-bob van Andijk naar beneden getrokken. Nico’s reactie – licht natrappend – hierop betekend een terechte uitsluiting voor 5 minuten voor beiden.

Valken probeert nog te redden wat er te redden valt en Sebastiaan krijgt een prima mogelijkheid. Hij zet de aanval zelf op, krijgt de bal randje 16 terug en kan hard inschieten. De doelman redt op dit prima schot echter bekwaam en zo eindigt het duel in een gelijkspel.

Helaas, de punten worden verdeeld, en Zouaven lost de helden weer af als koploper. Volgende week gaan we (half 3 ‘s-middags) een bezoek aan ze brengen en hopen op meer succes aldaar.