Goede voorbereiding helpt helden aan 1e officiële overwinning

Zo, de kop is er af. De helden zijn het nieuwe seizoen begonnen. Komend seizoen zullen we spelen zonder 2 spelers die zich willen bewijzen bij de selectie: Camillo en Maarten. Hier tegenover staat vooralsnog de (tijdelijke? Nee toch?) komst van Doelman Dekker die gelukkig nog wat tijd vond in zijn drukbezette agenda. Ook Jan-Jaap Boon speelt de afgelopen tijd wat vaker mee, wie weet is ook hij te porren voor een helden-status.

Het seizoen voor de helden-selectie begon 2 weken terug met een trainingskamp in het zuiden van Limburg, in de toeristische trekpleister Waalstricht. Op de vrijdag werd er door het merendeel koers gezet richting het zuiden, zaterdagochtend voegden zich daar het restant bij. Los van het voetbal was dit trainingskamp uitstekend. Een toernooi voor lagere seniorenelftallen…. 2 selectieelftallen waartegen we kansloos waren. Het laatste duel tegen de organisatoren was wat we verwachtten. Een gelijkspel was het beste resultaat van de dag. Na zaterdag 3 wedstrijden van 30 minuten te hebben gevoetbald werd Waalstricht-centrum weer bezocht. De volgende morgen noopte een slechte conditie van velen ons tot terugkeer huiswaarts, een laatste plaats tot gevolg.

Na dit geslaagde trainingskamp werd er vorige week woensdag geoefend tegen de jonge honden van Valken 3. Deze talentvolle formatie speelde wat te druistig en ging daardoor – ondanks een betere conditie – ten onder tegen de Valken 4 / 5 combinatie. Een 3-2 overwinning voor de routiniers.

Gisteravond de 1e officiële confrontatie van het seizoen, het bekertoernooi met een thuisduel tegen KGB 6. Na de vreemde afgelasting tegen Vada 2 van afgelopen zondag moest het gisteren gebeuren. Een waslijst aan afwezigen (Ivo, Joost, Freek, Marcel, Jan, Sebastiaan en John waardoor de aanvulling van Doelman en Jan-Jaap noodzakelijk was).

De eerste helft was vrij verhit. Schoppen hier, irritaties daar deden de bezoekende kauwgomballen vragen het duel te staken. Scheidsrechter Jaap Laan – bedankt voor het invallen – werd niet in staat geacht het duel tot een goed einde te brengen. In de 2e helft niets aan de hand….. het kan wel!

Voor rust 2 goals aan beide zijden 1. KGB komt voor na knullig balverlies van Martin voorin en een snelle aanval van de gasten. De gelijkmaker vlak voor rust komt van Ben na een goede voorzet van Jan-Jaap. Niels in duel voorin met keeper en verdediger schijnt hands te maken, maar dit wordt niet gezien.

Na rust 2 uitvallen van Valken. De eerste een diepe uittrap van Dennis. Niels en Ben maken oorlog waardoor de verdedigers zenuwachtig worden. Ben is er als een duveltje uit een doosje bij om de voorsprong veilig te stellen. Niet veel later een diepe bal van Doelman op Rowan bedoelt. Rowan kon er niet bij, maar Ben kwam er nog aan gesprint. Een corner is de ultieme verdedigende poging. Deze wordt door Ben getrapt en Nico blijft de beste helden-kopper. Onhoudbaar en een 3-1 voorsprong.

KGB mag nog terugkomen tot 3-2 maar dan is het toch echt te donker en wordt er afgefloten. Hoppa, de eerste punten van het jaar zijn in de tas…. Maar die lag toch in Waalstricht? O nee, in de truck van Niels’ collega.