Valken 2 laat Westfrisia 3 ontsnappen!!

In de wetenschap dat Niels Laan (Kosterij 2) dit verslag ook leest en altijd op zoek is naar positieve geluiden omtrent de scheidsrechters, moet ik hem helaas teleurstellen…………..

Zonder scheidsrechters geen wedstrijden is een veel gehoorde uitspraak, maar wanneer je kiest voor deze hobby, wees dan bewust van het feit dat je elke wedstrijd geheel neutraal, fris en eerlijk in kan en moet gaan.
De leidsman van vandaag tussen WestFrisia 3 – Valken 2 was zich er niet van bewust (of wel?) wat hij tijdens de 90 minuten (of meer) aanrichtte en liep na +/- 97 minuten triomfantelijk van het veld met de uitstraling “missie volbracht”.

We beginnen met een positief geluid want met medewerking van Westfrisia werd de wedstrijd vervroegd naar 12 uur en zo kon iedereen naar “De derby der kleine dorpen” om 14 uur.(Vada – Valken)

Westfrisia 3 bestaat louter uit vrienden zodat er spelers bij zitten die hoger kunnen, maar niet willen en wat mindere spelers die op hun niveau spelen.
In de voorhoede van Westfrisia stonden dan ook robuuste snelle en technische jongens die binnen 30 seconden hun visitekaartje afgaven door een pegel af te vuren die via de binnenkant van de paal achter David langs het doel weer uit ketste!
Dat ook onze voorhoede niet de minste is werd al snel duidelijk toen Niels twee opgelegde kansen kreeg, maar helaas niet scherp genoeg was.
Toch in de 15e minuut was het een mooie aanval met een crosspass vanuit het midden waar Niels een overstapje deed waardoor Joris alleen op de keeper af kon gaan en niet faalde: 0-1.
Westrfrisia bleef gevaarlijk, maar achterin was iedereen attent en de nul bleef op het scorebord staan.
Rond de 25e minuut kreeg Niels na een grove duw in zijn rug de bal op zijn strottenhoofd en viel enkele minuten daarna uit.
Zijn vervanger heette Camilo en die profiteerde in de 33e minuut van het niet goed wegwerken van de bal en haalde uit: 0-2
Op dat moment de wedstrijd geheel in handen, maar dan toch gebeurd waar je bang voor bent, een terugspeelbal die te hard was voor laatste linie en te zacht voor onze keeper dus zat er een spits tussen die zich heel gemakkelijk liet vallen en de leidsman zijn eerste (grote) fout maakte: penalty!!
Deze werd benut en de stand was 1-2 en gingen daarmee rusten.

Na de rust een beter Valken, maar een zeer gevaarlijk counterend Westfrisia die de kansen gelukkig niet benutte.
In de 60e minuut leek de wedstrijd gespeeld toen Joris wederom naar de keeper mocht lopen en na wat getreuzel de 1-3 aantekende.
Vanaf dat moment werd het de wedstrijd van de scheids.
De vlam ging in de pan en werden de tackles van Westfrisia wat harder, maar weinig gefloten!
Tot twee keer aan toe vond de scheids het niet nodig om te fluiten voor een penalty (één keer hands en één keer Joris gemangeld in de zestien!).
Ook een kans voor open doel werd niet benut (op de lat), maar met nog 5 minuten officiële speeltijd waren de punten toch wel in de tas zou je zeggen………….
Helaas door gerommel achterin viel de bal voor de voeten van de spits van Westfrisia en haalde vernietigend uit: 2-3.
Ze roken bloed (logisch) en de missie van de leidsman ging op dat moment in: de 3-3 moet gemaakt worden!
Ondanks dat de volgende ploegen al een tijdje klaar stonden die na ons op dat veld moesten spelen, vond de scheids het nog niet nodig om af te fluiten.
Nee, nog maar een onterechte vrije trap op 20 meter van ons doel voor Westfrisia………………………
U begrijpt het al: de bal werd werkelijk kiezelhard en knap ingeschoten en de stand was 3-3.
De beste man met fluit twijfelde geen moment en liet niet eens meer aftrappen: missie volbracht!

Ondanks de niet al te beste scheidsrechter gaat het absoluut te ver om hem het puntenverlies in de schoenen te schuiven!!
We hebben meerdere kansen gehad op 1-4, maar faalde en het uitvallen van Niels (pijn in strottenhoofd), Camilo (hamstring) en Dirk (voet) deed ons ook niet goed en Westfrisia 3 is tevens gewoon een goed elftal!!

Gezien de andere uitslagen in onze poule is het doodzonde dat we niet hebben gewonnen, maar…………………………het is maar een spelletje………………