Mentaal sterke Valken 2 pakt 3 punten

Ondanks het slechte weer van de voorgaande dagen kon er bij De Valken toch op alle velden gevoetbald worden.

De tegenstander van vandaag kwam uit het kleine maar oergezellige dorpje Westwoud met de clubnaam Woudia!
Voor ons een “angstgegner” want winnen was er in de afgelopen seizoenen niet voor ons bij tegen de stugge mannen uit Westwoud.
Ook vandaag leek het er erg lang op dat we de punten mee moesten geven, maar het niet willen afmaken van de geboden kansen hielp ons in het zadel en keerde een kwartier voor tijd de wedstrijd volledig om.

De verzameltijd van 10:15 uur werd door een ieder keurig gehaald en tot grote verrassing had onze routinier Joris Groot een heerlijke versnapering mee voor bij de koffie/bespreking in de vorm van vers gebakken muffins. (waren het de muffins die ons het laatste kwartier de kracht gaven?)

Vanaf het beginsignaal een feller Woudia die in principe hetzelfde spelletje spelen als De Valken met ver doorgeschoven backs alleen speelde zij het veel beter en liepen wij achter de feiten aan.
In de 10e minuut was het de handige nummer 9 van Woudia die onze laatste linie volledig in de luren legde en richting onze keeper kon gaan en niet faalde: 0-1.
Daarna een regen aan kansen voor de gasten, maar het vizier stond niet op scherp of de paal hielp ons en ook David stond zijn mannetje.
In de 40e minuut kwam eigenlijk het eerste gevaar van De Valken en met een mooie vrije trap dacht een ieder dat de gelijkmaker gemaakt was, maar helaas stond de paal in de weg. RUST.

In de rust een ietwat terneergeslagen elftal, maar de woorden van de onverzettelijke Jeen Kersten “ondanks alles staat het maar 0-1 en kan het nog makkelijk allemaal”!!!!
Ik sloot mij daar natuurlijk bij aan en na een pittige donderspeech (feller, goed aansluiten en ballen over 5 meter niet zomaar inleveren!) en met het gegeven dat we door de reservespelers heen waren (Tijmen beenblessure en Jasper rugproblemen), gingen de mannen het veld weer op.
Toch was het Woudia die wederom de kans(en) kreeg om de wedstrijd op slot te gooien, maar dat niet deed en Valken langzaam de overhand kreeg en de nodige kansjes.
De afspraken die we in de rust maakte werden nagekomen en dat werd gedurende de tweede helft steeds duidelijker op het veld.
In de 75e minuut was daar eindelijk de beloning en werd een mooie aanval vakkundig afgerond door Rick Raven: 1-1.
Met nog 15 minuten op de klok maakte Valken haast en dat duidde op een goed vertrouwen in het eindresultaat.
In de 85e minuut was het wederom een prachtige aanval over links en de voorzet van Jeen was werkelijk weergaloos en weer (net als vorige week) stapte Niels over de bal en kwam Joris in een goede schietpositie.
Een harde droge knal onder de keeper door betekende 2-1 en de wedstrijd werd prima uitgespeeld. Het gebeurd ons niet vaak dat het muntje eens in ons voordeel valt, maar een heerlijk gevoel geeft het wel!!
Over de volle 90 minuten kreeg Woudia misschien te weinig en wij dus teveel, maar op basis van de laatste 20 minuten een dik verdiende 3 punter!!