Wat is er loos bij de Helden?

Helden besluite- en kansloos tegen beter HSV Sport 1889 6.

Na vorige week koploper Zuidermeer 2 te hebben ontmoet – en helaas ongelukkig verloren – kwam vandaag nummer 2 HSV Sport 1889 6 op bezoek. Het betrof een ingelast duel nadat ie eerder was afgelast. Voor vandaag hadden we er echter ook niet echt rekening mee gehouden dat dit duel doorgang zou vinden. Na een milde nachtvorst was het veld in het C-stadion behoorlijk hard (zeker aan kanaalzijde). Goed, toch maar de weide in. Vandaag wederom een flink aantal afwezigen: Te beginnen met doelman Dennis (liesblessure, toch wel flink aangekomen vorige week), Marco (immer Valerieverlof, Joost (?), Marcel (ziek), Capujohn (rugblessure, wel aan de beterende vlaghand). Tenslotte was Doelman Dekker in de 1e helft op het A-veld te bewonderen bij Valken 1 in het oefenduel tegen West Frisia DP 1 en moest Tuur in de 2e helft het strijdtoneel verlaten.

Kortom, een smalle bank. Gelukkig hielp Jacco ons uit de brand en waren er toch 2 wissels te bewonderen. Helaas viel Rowan al na 10 minuten uit en dienden we de rest van het duel met 1 wissel te volbrengen. Da’s natuurlijk geen excuus aangezien ook de Sporters er maar 1 hadden.

HSV Sport is een goed voetballende ploeg, dat wordt al snel duidelijk. Keer op keer snijden ze er door. De lange bal van achteruit is in het begin hun grootste troef. Al snel hebben ze door dat dat niet de weg naar succes is en besluiten ze ook het middenveld in het spel te betrekken. Vele kansen, vele corners. Het is wachten op de 0-1. Die komt er ook. Een lage schuiver binnenkant paal. Jan voor het eerst kansloos. Hierna heeft ie nog enkele puike reddingen met gevaar voor eigen schenen.

Na de achterstand gaat Valken wat beter voetballen. Ben wijkt meermaals uit naar de zijkanten en geeft vandaar goed voor. Martin kan tot twee- en een halfmaal toe schieten. Zijn eerste poging is nog de beste, deze gaat net over. Het restant – met ook nog een open kans in de 2e helft – kunnen worden bestempeld als Gaus Guffies.

De gelijkmaker komt echter wel. Opnieuw is er een voorzet vanaf de linkerzijde van Ben. Niels bij de keeper, Martin bij de 2e paal. Een misverstand tussen keeper en centraal verdedigingsduo betekent een eigen doelpunt.

Helaas komt Sport weer terug. Vele corners mogen ze nemen, en na een corner vanaf de linkerkant tien minuten voor rust belandt de inzet tussen paal en Tuur. Tuur ziet nog maar 1 uitweg: Hands. Scheidsrechter Koster geeft terecht een pingel. Deze wordt loepzuiver in de kruising geschoten buiten bereik van Jan.

Na rust is het verzet snel gebroken en wordt het 1-3. Valken lijkt uitgeblust en rijp voor de slacht – en dat zonder onze Gallier.

Uit het niets maakt Ben zowaar de 2-3. Een mooie solo vanaf de rechterkant. Langs de 16-meter pingelt hij zich een weg naar de linkerzijde van de goal. Zijn schot met links is zuiver en de zwevende doelman kan slechts zijn vingertoppen er tegenaan zetten. De bal verdwijnt in de verre hoek.

Valken put hoop uit deze treffer en wordt wat brutaler. Maar doordat er meer risico wordt genomen door meer aanvallende bedoelingen is de counter van Sport levensgevaarlijk. Niet dat iemand wat te verwijten valt, de tegenstander is gewoon gochemer dan dat wij zijn. De 2-4 valt niet veel na onze laatste hoop.

Doelman Dekker voorkomt een grotere marge als hij zich voor de linkerspits werpt. Een hoofdwond wordt gelukkig voorkomen.
Maar in de slotminuten wordt het allemaal toch nog erger. Valken speelt alles of niets en het wordt niets. Meerdere malen kan Sport er dreigend uitkomen. De besluiteloosheid van de spitsen voorkomt tot dan toe een hogere score. Tien minuten voor tijd komt de rechterspits oog in oog met Doelman Dekker. Hij heeft dan na een aanval of 5 wel succes en via de korte hoek (binnenkant paal) belandt de 2-5 in het netje. Oei!

Zo, 2 weken achter elkaar de ploegen boven ons gehad. Helaas, 0 punten. Zeker tegen Zuidermeer had er meer ingezeten, vandaag was de tegenstander gewoon sterker. En ze vonden zichzelf nog niet eens goed voetballen ook.

Nou ja, volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen….. op de ijsbaan! Op bezoek bij Westfriezen 8 zal wel niet doorgaan.