Veteranen winnen soepel van HSV Sport 1889

Voor het eerste fluitsignaal om 10 uur klonk op zondag 27 maart op het D-veld van HSV Sport 1889, hadden beide teams grote moeite elf man op de been te brengen. Het leek er vlak vantevoren op dat HSV Sport 1889 wegens spelerstekort de wedstrijd moest laten schieten, maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Zo ook nu. Vooral De Valken was daar blij mee, want niet spelen is in de achtervolging op Always Forward funest.

De Valken wilde sowieso graag aan de bak, want dat gebeurde in Hoorn voor het eerst in de geheel nieuwe outfit, gesponsord door Van Diepen Van der Kroef Advocaten, de advocatenmaatschap waar veteraan Ron Laan deel van uitmaakt. Volgende week daarover meer berichtgeving, vanwege de beoogde fotosessie op eigen veld. Het zag er in ieder geval super uit, geheel in de nieuwe kledinglijn van s.v. De Valken.

De wedstrijd liep lekker. De veteranen speelden gevarieerd aanvallend spel en met regelmaat eindigden de aanvallen kansrijk. De eerste treffer kwam op naam van Eddy Bakker, die naar eigen zeggen vooraf al hunkerde naar weer eens een doelpunt. Een listig boogballetje van Frank Hand wist Eddy Bakker op waarde te schatten en met zijn knie beroerde hij de bal zo dat de goede keeper van HSV Sport 1889 de bal machteloos over zich heen zag gaan.

Nog voor rust werd het 0 – 2. Sjaak Laan werd – zoals zo vaak dit duel – de diepte ingestuurd en hij legde goed breed op Ron Laan, die zijn doelpuntje meepikte als spits.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De Valken was de betere ploeg, al kwam HSV Sport toch ook af en toe gevaarlijk door. Hierdoor kon doelman Theo Hofland zich ook onderscheiden en met enkele knappe reddingen voorkwam hij een tegengoal.

De stand liep op naar een overtuigende 0 -5. Sjaak Laan rondde een 1-op-1-duel met zijn bewaker goed af met een laag schot en ook een voorzet van Frank Hand werd door de Valkenvoorhoede nog weer benut.

Daarnaast werd Frank Hand beloond met een fraai doelpunt. Op een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied kopte Frank Hand met volle overtuiging raak en zo scoorde de “mid-mid” dit seizoen voor het eerst zelf, na al vele doelpunten te hebben ingeleid.

Ten slotte nog dank aan Ronald Laan, die als junior met verve de grensrechtsvlag hanteerde tijdens dit zeer sportieve duel. En voor wie ook benieuwd is naar de nieuwe outfits van de veteranen: kom kijken bij de wedstrijd tegen Westfrisia op 3 april. Misschien gunt de wedstrijdsecretaris de veteranen “in het nieuw” wel het A-veld. Dat wordt dan een mooie opwarmer voor de derby van het eerste elftal tegen ASV.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken