Afgelopen vrijdag was ik op verjaardag bij mijn zusje Paulien. Zij heeft veel ASV vrienden en ik vertelde dat we dus tegen de nr 1 moesten voetballen.

Ik kreeg al te horen van 1 van de ASV’ers met een Valken verleden (noem geen namen). Als jullie van ze winnen krijgen jullie een vat bier. Dus ja toch wel weer een motivatie. We wilden in ieder geval hoe dan ook winnen.

Nu de wedstrijd zelf.

De vorige keer speelden we super slecht tegen de mannen uit Spanbroek. De eerste seizoenshelft was hoe dan ook ruk. Ik weet niet wat er met ons team in 2011 is gebeurd maar er is volop vertrouwen en vechtlust in de ploeg terecht gekomen

De eerste helft ging erg goed. We konden net aan genoeg mensen op de been krijgen aangezien de wedstrijd tegen Dess er aardig ingehakt had met 4 blessures.

Al vrij snel kwamen we op voorsprong door aan prima voorzet van Bonne Boots vanaf links en Ed Bot maakte deze prima af.

Niet veel later weer een mega kans, weer een lage voorzet en Erwin Ruiter had net de pech dat er net iemand voor hem kwam tijdens het schot anders hadden we een solide 2-0 voorsprong gehad.

We waren lekker druk aan het zetten en jammer dat een paar goede voorzetten niet lekker aankwamen anders hadden we zeker de voorsprong uit kunnen breiden

Daarna kregen de mannen uit Spanbroek 2 schiet kansen en deze gingen er nog in ook echt niet te geloven gewoon. Dus met een 1-2 achterstand de rust in. Meestal hadden we in de eerste seizoenshelft een voorsprong tijdens de rust en verloren we in de tweede helft de wedstrijd, nu gaat het allemaal veel makkelijker dus we maakten ons geen zorgen

De tweede helft had VVS meer het overwicht, alleen tot echt grote kansen leidde dit gelukkig niet, de verdediging stond goed en we schoven iedere keer weer prima op richting het middenveld.

Daarna een mooie aanval vanaf links en deze werd hard in het dak van het doel geknalt. Dus 2-2 dus helemaal top

Net voor tijd, Mattie word 1 op 1 gezet richting de keeper, deze was net te vroeg gaan liggen en jawel Mattie schoot de bal via een een schuiver in de linkeronderhoek. We waren helemaal wild

Voor de rest was er nog en speler van VVS eruit gestuurd, ja kon wel merken dat ze niet lekker in de wedstrijd zaten en ja dan komen de frustraties, ik had het liefst met 11 tegen 11 gevoetbald, maar ik geef scheidsrechter Niels groot gelijk, hij had de beste jongen al gewaarschuwd en ja daar leerde hij weinig van.

Volgende week de wedstrijd, helaas spelen we dan uit tegen ASV om kwart voor 12. Ik had liever met ons team in het voorprogramma gestaan voor de wedstrijd der wedstrijden Valken 1 – ASV 1.

Ik hoop toch dat er veel mensen ons zullen aanmoedigen aan de Westerbuurt. Uiteraard hoop ik op een sportief duel, maar dat hoop ik uiteraard ook voor de wedstrijd van het eerste.

Dinsdag even wat fakkels halen en dan hoop ik zondag op een super leuke en gezellige dag!