Dramatische 2e helft nekt helden

Het einde van het seizoen is in zicht en zoals wel vaker wordt het lastiger om dan nog 11 man op de been te krijgen (ondanks de 18-koppige selectie). Vandaag niet binnen de lijnen: Dennis en Dennis , Ivo, Erwin, Marco, John en Rowan. Slechts 1 wissel doordat oud-held Camillo zich bereidt toonde om een helftje mee te ballen, waarvoor dank. Arthur pakt de 1e helft de vlag op.

Voor rust zijn de helden heer en meester en wordt er kans op kans gecreƫrd. Na 2 minuten is het zelfs al raak. Marcel stuurt Freek over de as van het veld de diepte in. Freek is koelbloedig en tikt prima binnen.

De keeper van Twisk is hierna de redder van de gasten op schoten van Martin, Ben en Camillo.

Tien minuten voor rust moet hij toch weer capituleren. Corner vanaf rechts van Ben. Randje 16 staat Camillo die met een halve volley de bal in de verre hoek schiet. Precies tussen keeper en verdediger in.

Comfortabele voorsprong, maar vlak voor rust brengen de Twiskers de marge tot 1 terug. Misverstand in de verdediging, spits is alert.

Na rust…. tja, wat moet je er van zeggen. Valken komt slap uit de kleedkamer. Twisk voert de druk op en is de betere ploeg. Maar zoals altijd: de helden blijven scherp in de counter. Na tien minuten wordt het 3-1. Arthur en Ben jagen door. De bal wordt veroverd. Arthur geeft voor, Martin kop door en bij de 2e paal staat Nico vogelvrij.

Lang kunnen we niet genieten van de ruimere marge. Al snel krijgt Valken een tegengoal te incasseren.

Nog steeds niets aan de hand. Niels wordt de diepte ingestuurd en ja hoor! De druk van Dennis als linksvoor van vorige week geeft Niels power. Hij drukt zijn tegenstander van de bal en met een lage stuiterbal belandt de bal in de goal. 4-2, dit kan toch niet meer mis gaan?

Maar helaas. Na deze goal, en nog een spaarzame uitval van de helden is het alleen maar Twisk wat de dienst uitmaakt. Tikkie terug Jaap….. Sebastiaan op Doelman Dekker, te kort. Spits er tussen en de aansluiting.

Niet veel later, spitsen van Twisk weer wisselend, en hoppa de gelijkmaker.

En dan is het drama compleet. Voorzet vanaf links, Doelman Dekker redt, Marcel wil de rebound eruit halen maar schuift de bal in de voeten van de spits.

Als na een afgeslagen corner er met een prima afstandsschot ook nog 4-6 wordt gemaakt is het duel gespeeld.

Conclusie: Ongelooflijke dramatische 2e helft. Volgende week Spartanen uit, op het onmogelijke tijdstip van 14:00….. idd. derbyaanvang. Vast staat in ieder geval dat er wederom een aantal spelers niet aanwezig is.