Een prachtig zonnetje boven aan de hemel en 15 messcherpe kandidaten om FC Medemblik te verslaan.
Of……………………………….we missen nog één speler…………..oooohhhh onze Duitse terriër was zich toch niet helemaal bewust dat de klok een uurtje vooruit moest en werd van huis gehaald om toch mee te kunnen doen!

In de kleedkamer een drukte ven jewelste want 15 spelers was toch wel weer eens een mooie luxe!
Een kijkje op hun site verklapte de intentie van Medemblik 2 want we vonden de volgende tekst:

Zondag 2 van FC Medemblik is aardig op dreef de laatste tijd. Om 12 uur spelen ze thuis tegen het laaggeklasseerde De Valken 2. Er worden veel doelpunten verwacht.

Uiteraard werd deze tekst even doorgenomen en iedereen was er helemaal klaar voor!!
Het blijft even wennen op zo’n kunstgrasveld, maar heerlijk vlak is het wel en dat was vandaag in ons voordeel want wij waren de ploeg die wilde voetballen!
Het spel van Medemblik was binnen 5 minuten duidelijk: de bal naar voren pegelen en hopen dat de 3 gevaarlijke voorhoedespelers hun werk goed doen.
Deze tactiek heeft ze de laatste acht wedstrijden veel winst opgeleverd dus waarom zouden ze het anders gaan doen?
De eerste 3 minuten leverde ons direct enkele (goede) kansen op, maar helaas geen doelpunten. In de 11e minuut kwam Medemblik voor het eerst in de buurt van ons doel en u begrijpt het al: 1-0.
Onvoorstelbaar dat we de bal zo makkelijk in het midden kwijt raken en dan allemaal als versteend blijven staan!!

Vol goede moed trok Valken weer ten aanval want we waren gewoon stukken beter dan de tegenstander dus hij moest wel gaan vallen!
In de 22e minuut werd een afslaande voorzet keurig in één keer op de (houten) slof genomen door Edwin en daarmee was de stand weer in evenwicht: 1-1
Tot aan de rust een beter Valken, maar bij omschakeling een uiterst gevaarlijk Medemblik.

Na de rust leek het wel een oorlogsveld waarbij de ene na de andere speler van ons uitviel met knie, nek en andere pijnen en als je dan met 15 spelers bent begonnen en er nog 10,5 over (Niels Kool liep op z’n endje) heb dan baal je als trainer natuurlijk behoorlijk!!
Medemblik bleef volharden in de lange bal en dat leverde pardoes ook nog eens de 2-1 en de 3-1 op en met nog 20 minuten te spelen zakte de moed toch ietsje weg……………………………………

Maar het was Niels Kool zelf die met de band om zijn arm het goede voorbeeld gaf door de bal vanaf ongeveer 20 meter binnen te schieten: 3-2.
Dat de keeper volgens eigen spelers niet vrijuit ging lieten ze verbaal dan ook nog even aan hem weten!!
Medemblik werd zenuwachtig en begonnen elkaar de huis vol te schelden waarbij ook hun trainer/coach niet ontzien werd!!!!!
Valken rook bloed en werd beter en beter, maar moest wachten tot de 85e minuut waarin ook Jelle mee naar voren ging en met een laatste krachtsinspanning hij de bal met het hoofd over de doellijn kreeg en zo de terechte 3-3 op het scorebord stond.
Ondanks aandringen van onze kant zat de winnende er helaas niet meer in en had iedereen een dubbel gevoel over deze wedstrijd want als je van een 3-1 achterstand terugkomt naar 3-3 mag je echt tevreden zijn, maar over 90 minuten hadden we deze strijd moeten winnen!!