HOSV – De Valken (0-3) 1-5

De situatie aan kop in de 5de klasse B haalde zelfs de headlines in het lokale suffertje. Op drie speeldagen voor het einde hebben liefst 5 ploegen een reële kans op de titel. Extra bijzonderheid is dat 1 van de 5 overal naast zal grijpen. Die plaats was zondagochtend in handen van De Valken. Bij winst op HOSV zou dit gegarandeerd niet meer zo zijn. St George of Victoria zou definitief afvallen in de dodenrit en afzakken naar de gehate 5de plek.

HOSV uit dus. Je mag het niet hardop zeggen, maar eigenlijk was deze wedstrijd een voorgerecht in het 3-gangenmenu: HOSV, St George en MOC. De Spierdijkers fungeren duidelijk als hoofdgerecht. Het is nog onduidelijk wanneer deze wordt opgediend aangezien vele stemmen (lees trainers) liever niet op 1 mei willen spelen. Er bestaat een grote kans dat het paasweekend als alternatief wordt voorgesteld door de bond.

Afijn. Eerst moest worden afgerekend met HOSV. Een club in verval. Geloof me, ik kan het weten. Het complex straalde, ondanks de aangename weersomstandigheden, weinig uit. Het vlaggenschip presteert daar ook naar. Tegen wil en dank kunnen ze niet degraderen waardoor ze ook volgend seizoen gedoemd zijn om onderin te eindigen. De omroeper van de thuisclub heeft ondanks alle ellende zijn gevoel voor humor niet verloren. Mark werd tijdens het omroepen van de opstellingen “meneer Dop” genoemd. Een grappige doch noodlottige kwinkslag.

De opstelling van Valken kende weinig verrassingen. Nog steeds moet Valken het doen zonder Mats en Bart. Nobi startte uit voorzorg op de bank. Afspraak was om fel te starten, 1 van de succesvolle handelsmerken van Valken dit seizoen.

De opdracht van de trainer was niet aan dovemansoren besteed. Binnen 15 minuten had Valken al een gat geslagen met haar opponent. Eerst kopte Paul een voorzet van Mark knap in en even later was Erik het eindstation van een pass van Mark. Na het venijnige begin volgde de even gebruikelijke terugslag. Passes gingen vaker naar een tegenstander en HOSV kreeg meer gelegenheid om in balbezit wat te ondernemen. Dit leidde ook tot de enige kans voor de thuisploeg. Een slappe inzet werd door Edwin gekeerd.

De wedstrijd sleepte zich daarna voort. Het warme lentezonnetje en de veilige marge werkten bedwelmend.

Vlak voor rust kwam Valken onverwacht op 0-3. Mark snelde voorbij 2 tegenstanders en vond ditmaal Edwin die bij de 2de paal de bal binnentikte ondanks hevige tegenstand van zijn directe tegenstander. Een forse score leek in de maak.

De rust werd dan ook gebruikt om de boel op scherp te houden om HOSV na rust niet het idee te geven dat er ook maar iets te halen viel.

Die intentie lukte perfect. Binnen 3 minuten lag de 1-3 erin en een minuutje later voorkwam de paal de 2-3. Een geschrokken coach Kees reageerde meteen en bracht Nobi in het veld. Eigenlijk was dit niet de bedoeling, maar de alles of niets tactiek van HOSV noopte de coach tot stringente maatregelen.

Valken herstelde zich gelukkig snel van de tegenslag en pikte de draad weer op. Het werd verder in het zadel geholpen toen HOSV nooodgedwongen verder moest met 10 man na het uitvallen van 1 van de verdedigers. Edwin zette de 1-4 op het bord na wederom een voorzet van Mark. Hij stijgt met stip in het assist-klassement. Even later mocht hij zelf nummer 5 maken. Hij mag hiervoor de eerlijke en scherpe grensrechter van HOSV bedanken die goed constateerde dat de inzet net de doellijn was gepasseerd. 4 assists en een doelpunt. Niet slecht voor een meneer….

Na de 1-5 was het prijsschieten op het doel van de thuisploeg. Het mag een wonder heten dat er niet meer werd gescoord. Dit kwam mede doordat Valken het wel geloofde en niet meer volle bak wilde en hoefde.

Zodoende boekte Valken een ruime overwinning. Plaats 5 is achter ons gelaten en ingeruild voor een gedeelde 3de plaats met Hauwert. 1 punt daarboven bivakkeren Medemblik en St George. Over 2 of 3 weken volgt de kraker tegen St George. Bij winst is het hopen op een wonder dat Medemblik faalt tegen ASV. Bij verlies is winst in de laatste wedstrijd noodzakelijk om nakompetitie af te dwingen.

Zover is het nog niet. De komende dagen mogen worden benut om te dagdromen bij het idee dat het allemaal nog kan gebeuren…..

De selectie dankt haar supporters voor alle steun en toejuichingen en ziet u allen graag terug bij de volgende wedstrijd.

Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken