Heerlijke afsluiter van een heerlijk seizoen door Valken 3

De laatste wedstrijd van het seizoen. 20 stuks waren hieraan vooraf gegaan. Veel verloren en veel gewonnen, soms gezeik, maar vaak gezelligheid, dieptepunten maar vooral hoogtepunten. Een top 5 van de mooiste wedstrijden dit seizoen in willekeurige volgorde;

1. De thuiswedstrijd tegen Grashoppers. Zij hadden nog geen punt gepakt dit seizoen uit 7 wedstrijden. De eerste helft stonden zij zowaar 2-4 voor. Een flinke domper voor ze dat Valken 3 zo strijdlustig is en de sprinkhanen konden uiteindelijk hun feestvlaggetjes weer gebruiken als zakdoek om hun inmaakpartij met een eindstand van 8-4 weg te snotteren.

2. De overwinning thuis tegen aartsrivaal en boezemvriend ASV ’55. De gehele wedstrijd bleef de score in een brilstand staan tot op de laatste minuut Jouke Wiltenburg het winnende doelpunt binnentikte. Tevens zijn enige doelpunt van het seizoen en wellicht het waardevolste van alle doelpunten van het gehele seizoen.

3. Zo herinneren wij ons ook de gewonnen uitwedstrijd tegen HSV Sport waarbij we eerst op een 0-2 voorsprong kwamen daarna achter stonden met 4-2 en uiteindelijk de overwinning binnensleepte met een 6-4 eindstand. Hoezo veerkracht?

4. Een paar wedstrijden geleden nog gespeeld. De thuiswedstrijd tegen de noorderburen van de Zouaven. In de eerste helft een 0-2 achterstand waarover gelegenheidstrainer Theo Hofland in de rust nog zei ‘Jullie kunnen hier gewoon een punt halen, als jullie er 2-2 gelijkspel van maken. Als dat lukt dan trakteer ik op bier’. Zodoende walste Valken 3 er met een score van 4-2 overheen. Helaas geen lekker biertje dus, maar wel de smaak van een zoete overwinning.

5. De laatste wedstrijd van het seizoen 2010-2011 tegen V.V. Oosthuizen. Hier volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd;

Vrijdagavond. De laatste training van het seizoen. Een oefenpotje tegen de Valken A1 op een E-veldje, waar even glansrijk gewonnen werd tegen het aanstormend voetbaltalent. Op zulke momenten sta je niet eens stil bij het feit dat Valken 3 een team heeft gecreëerd, bestaande uit enkele samengesmolten vriendengroepen. Allen met maar één doel, lafjes tegen een bal aan trappen als excuus voor bier drinken op een zondag.

Het was een warme lentedag in mei. Zowaar was iedereen van Valken 3 klokslag 12 aanwezig op Sportcomplex de Valken. Helaas konden Michael Timmer en Bas Gagliardi niet meespelen door respectievelijk een blessure en een stage. Toch kwam Michael uiteraard wel kijken bij zijn team.
Iedereen stoof door naar de bestuurskamer waar de opstelling bekend gemaakt zou worden in de vorm van een officieus door Coach Jelle opgezette loting. Spits Michel Hoffer speelde opeens linksachter. Vaste reservespeler Sam Boon stond op doel. Dennis Hofland kreeg bij toeval toch nog zijn oude vertrouwde linksmiddenpositie toegewezen. Verder moest iedereen er aan geloven. Laatste man en tevens aanvoerder van de dag werd Ron Boon. Sven Boots, die normaal linksachter staat mocht nu diagonaal oversteken naar rechtsvoor. Hieronder volgt overzichtelijk de 4-3-3 opstelling van de dag;

Aanval: Niels van ’t Hoff ; Michael Nan ; Sven Boots
Middenveld: Dennis Hofland ; Jouke Wiltenburg ; Erwin Hofland
Verdediging: Michel Hoffer ; Jeroen Goedhart ; (C)Ron Boon ; Bas Dobbelaer
Doelman: Sam Boon

Wissel: Roy Zwagemaker en Erwin Groot

We mochten aantreden op het A-veld waar het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klonk. Valken 3 speelde tegen alle verwachtingen in uitstekend voetbal. Ook wel in Theo termen ‘tikkietakkie’ voetbal geheten. Oosthuizen werd zo nu en dan gedold en werd gedurende de wedstrijd steeds gefrustreerder door de gezellige en positieve instelling va Valken 3 die zijzelf nou niet bepaald hadden. Ik noem een verdedigende actie op links bij Michel Hoffer die even een inkomende aanvaller koelbloedig laat passeren waarna hij rustig doorspeelt op Dennis die even uit de losse pols(of enkel) de bal meermaals in de lucht controleert alvorens hij de driehoek compleet maakt bij voorstopper Jeroen Goedhart. De flanken werden goed benut en men tikte lekker rond waardoor er steeds meer ruimte kwam voor een mogelijk assist. Ik noem een stuk of wat prachtige voorzetten van links door Dennis Hofland en Niels van ’t Hoff en rechts door Erwin Hofland en Sven Boots. Laatstgenoemde zei voor de wedstrijd nog ‘Nu ik voorin sta kan ik misschien toch nog een doelpuntje meepikken dit seizoen’ waarop Erwin Groot zei ‘is goed, maar wel pas scoren als ik film hé’. Vlak voor het doelpunt zegt Erwin Groot nog rustig in de camera ‘let op, nog 4 passes en dan valt er een doelpunt’, ongelofelijk maar waar scoort Sven Boots op keurig aangeven van spits Michael Nan bij de 4e pass loepzuiver en snoeihard in de rechteronderhoek zijn doelpunt. 1-0 voor Valken 3. De amusementswaarde steeg met de minuut, waardoor er alweer geruchten zijn om het kassahokje bij de poort wellicht weer op te bouwen voor de thuiswedstrijden van Valken 3. Enfin, de eerste helft kwam ten einde.

Een snikhete thee op deze snikhete dag stond al klaar i.p.v. een limootje. (jammer he). Valken 3 bleek maar weer eens een allround team te hebben met dit gelote elftal, vooral toen Coach Jelle aangaf de laatste minuten mee te spelen in de tweede helft. Het kan allemaal. Helaas voor hem ging toen al het gefluister door de kleedkamer wat we na afloop van de wedstrijd met hem zouden doen. Nog even een lekkere speech van Theo Hofland ertegenaan en we konden weer van start voor de tweede helft van de wedstrijd.

Aftrap. Oosthuizen was nogal gepikeerd vanaf de eerste minuut. Veel terechte buitenspelvallen werden fel bekritiseerd door de Oosthuizenaren, hun eigen frustraties konden ze door het betere balbezit en verdedigingswerk van Valken 3 niet geheel kwijt, wat alleen maar ten nadele ging aan hun eigen spel. Daarnaast stond Sam Boon als een geboren keeper in zijn doel. Het mooiste vond hij nog het ‘LOS!!’ roepen om de bal te pakken. Samen met Ron Boon, Erwin Groot, Michel Hoffer en Bas Dobbelaer hielden zij de aanvallen van Oosthuizen kort en niet krachtig. Geen uitgespeelde kansen gezien door Oosthuizen alleen een enkel afstandsschot die telkens een ruime meter naast het doel rolde. Voorin werden de aanvallen steeds dreigender en beter uitgespeeld tot in de 16, waarna een verkeerde trap in het verkeerde gebied niet uitbleef. Penalty! Coach werd snel ingebracht met maar één doel voor ogen, dat van de tegenstander. Hij stond tegenover een keeper die de helft van het doel al vulde. Een kusje op de bal was niet nodig. Daar stond Jelle, 6 en een halve meter van de bal ietwat aan de linkerkant, klaar voor een aanloopje en een schot met zijn rechtervoet. Fluitsignaal. Aanloop. Schot op rechts. Keeper kiest goede hoek! DOELPUNT! Als een droomscenario die uitkomt. Coach werd bij de cornervlag onder een rood-groen hoopje bedolven als een shirtjestas waarop de tenues worden neergegooid na een wedstrijd. 2-0. Valken 3 speelde de wedstrijd daarna lekker weg, alhoewel Oosthuizen soms nog dreigend leek. Helaas voor hen kwamen ze niet verder dan ‘dreigend leek’. De laatste 10 minuten nog even op conditie. Uit het niets 4 Valkenaren tegen 2 verdedigers van Oosthuizen vrij, waarna Bas Dobbelaer afgeeft op Erwin Hofland die vanaf links op de 16 heerlijk over de keeper heen stift en het laatste doelpunt van het seizoen terecht afsluit als topscorer van Valken 3 met nageteld 13 doelpunten. Sam Boon hield vandaag netjes de 0. Scheidsrechter Laan floot af. Eindstand 3-0.

Uiteraard werd Coach Jelle Koopman volgens traditie de sloot in gegooid (kun je nagaan wat er met hem gebeurt als we echt kampioen worden) waarna we even lekker het zweet van de broeierig warme dag eraf konden douchen. Daarna zuivere pilstijd in de kantine, bij Theo en uiteindelijk beland bij Michael Nan. Om de derde helft even zo mooi te zeggen ; een heerlijk biertje werd genuttigd na een heerlijke wedstrijd met een heerlijk team in een heerlijk seizoen.

Namens het beste vriendenteam van de Valken willen we alle supporters bedanken die ons deze wedstrijd en alle andere wedstrijden kwamen aanmoedigen. Daarnaast willen wij Theo Hofland bedanken voor zijn toptrainingen op vrijdagavond en het delen van zijn ervaring voor, tijdens en na de wedstrijd. Menig keer heeft dit ons tot een overwinning geholpen. Verder alle ouders bedankt voor het schenken van zulk voetbaltalent in de genen van jullie godenzonen.

BEDANKT EN TOT VOLGEND SEIZOEN 2011/2012!