dagblad waterland De rijp mist berg ervaring

De Rijp mist berg ervaring

VIERDE KLASSE B

De Rijp heeft het openingsduel van de competitie tegen De Valken met 1-3 verloren. ,,Dit is een zware tegenvaller’’, oordeelde trainer Guus Sarelse. ,,We waren de voorbereiding goed doorgekomen. Hebben goed gepresteerd in het bekertoernooi en hebben een derdeklasser verslagen. Maar op de dag dat het moet, de dag dat de allerbelangrijkste punten te verdienen zijn, verliezen we.’’ Volgens Sarelse was het verschil tussen De Rijp en De Valken de ervaring. ,,Bij De Valken lopen veel slimme, ervaren spelers, zoals Rick Hooijboer die bij Cambuur heeft gevoetbald. Daar hebben wij er maar één van, Michel Keetman.’’ Dat gebrek aan routine brak De Rijp op. ,,Ik heb een heel enthousiaste groep. Ik denk dat ze per wedstrijd twee keer zo veel lopen als de tegenstander. Maar af en toe moet de rem erop.’’ De Valken strafte halverwege de eerste helft een missertje van doelman Pascal Fokkema af. Maar nog voor de thee kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Michel Keetman bediende Jos Schrama, die zijn tegenstander uitkapte en de bal diagonaal in het doel trapte. Na rust kwam De Valken met een versterkt middenveld uit de kleedkamer. Sarelse: ,,Dat was een goede omzetting van hun trainer, want op deze manier haalden ze bij ons de angel uit het spel.’’ De 1-2 werd ingeleid door een fout van Jelle Tromp, waarna De Rijp alles of niets ging spelen. ,,Maar met vier spitsen vergaten we te pompen en speelden we de bal op eigen helft rond.’’ Een uitval van De Valken leverde uiteindelijk hun derde treffer op.