Veteranen boeken nipte overwinning tegen De Blokkers

De veteranen speelden een regenwedstrijd in Blokker. Op het D-veld van de geelzwarten regende het gedurende het hele duel en dat bemoeilijkte het voetballen behoorlijk. Toch deed De Valken het goed tegen De Blokkers veteranen 1. In voorgaande jaren speelde het tweede veteranenteam van De Blokkers in de competitie van De Valken. Dat leidde meestal tot grote winstuitslagen voor De Valken. Deze keer was het een echte wedstrijd. De Blokkers bood goed tegenspel, maar kon tegelijkertijd weinig kansen creëren.

In de eerste helft kreeg De Valken zelf wel voldoende kansen. Daarvan werd er helaas maar eentje benut. Eddy Bakker werd in de loop aangespeeld en kon de bal meenemen richting het doel en met een vastberaden afronding werd het 0-1 voor de veteranen. Te verwachten was dat de score kon worden uitgebouwd,maar met name door voortdurende doorschietende ballen op het kletsnatte veld viel er geen doelpunt meer. De Blokkers hadden bovendien een goede keeper, die vaak sprintend zijn goal uitkwam om de aanvallen van De Valken onschadelijk te maken.

Na rust – met wat wisselingen in het Valkenteam- bleef het een beetje hetzelfde. De Valken had het betere van het spel en met name achterin de zaken goed op orde. Helaas schoot het aanvallende spel tekort. Soms door knullig optreden, soms door een beetje gebrek aan geluk. Vlak voor tijd gaf de scheidsrechter, die onsamenhangend floot, nog een vrije trap op een gevaarlijke plek aan De Blokkers. Gelukkig kon Jan Groot (die vandaag Theo Hofland verving) de goed ingeschoten bal wegstompen.

Zo boekten de veteranen de eerste overwinning na het verlies in de eerste wedstrijd tegen VVS ’46. Het ziet er naar uit dat de competitie dit seizoen bovenin wel spannender wordt. Met VVS ’46 en Always Forward als bekende concurrenten, maar ook nieuwkomers De Blokkers 1, De Rijp en NVC maken de competitie een stuk sterker.