Helden spelen te slordig om MOC 3 te kunnen verslaan

Het 2e oefenduel (=beker) van het seizoen terwijl de competitie al onderweg is. Afgelopen zondag het duel in Midwoud tegen MOC 3, een formatie die we ook in de competitie tegen komen. Zonder Niels, Arthur, Freek, Rowan en Rens maar opnieuw met Pascal op de goal en als speciale attractie vandaag de tropische verrassing Camillo. Laatstgenoemde miste echter de voorbereiding en begon als wissel.

De voorbereiding in de Roode Leeuw maakte indruk. Geef geen tekens want je gaat er op! Er mag absoluut geen artikel 5 te zien zijn en als er een prio 1 tussendoor komt is de politie weg. Maar als een collega je mag passeren, doe je dat uiteraard even met een teken. Welkom in de wereld van de motorclub de verkeersregelaars.

De 1e helft van de helden is niet om over naar huis te schrijven. Succesvolle combinaties zijn slechts 1 op hand te tellen. Tel daarbij op dat ook MOC niet verder komt dan onze verdediging en het lijkt na 45 minuten 0-0 te worden. En toch staat het 2-1 na het 1e bedrijf. Hoe is het mogelijk? Simpel: 3 maal profiteren van foutjes van de tegenstander.

MOC komt op 1-0. Ivo en Dennis Dup kunnen een diepe bal verwerken: Ivo neemt hem mee, echter: Door het opspringen van Dennis kan de spits tussen beide komen en richting Pascal lopen.

Tegen de verwachting in wordt het 1-1. Keeper krijgt terugspeelbal. Martin loopt op hem door. Keeper wil uitschieten, tegen de rug van Martin en de bal caramboleert terug, over de doelman heen, in de goal.

Vlak voor rust toch weer MOC. Wederom een diepe bal door het midden. Ter hoogte van de middenlijn wil Marcel terugkoppen, echter hij verlengt hem. Spits is opnieuw snel, 2-1.

Na rust een beter, feller Valken. Meerdere kansen, ondanks de zwakke passing. De beste aanval wordt vakkundig door John afgerond. De voorzet van Nico is vanaf de linkshalf positie. Bij de 2e paal kan John hem vanuit de lucht plukken en binnenschieten.

Valken geeft in het 2e bedrijf niets weg. Zelf krijgt het kansen via Dennis, Doelman, Camilo, John en Martin, maar weet niet te scoren. En om verder te gaan in de beker hadden we eigenlijk wel deze 3 punten nodig.

Hebben we nog kans om door te bekeren? Ja, maar dat hangt af van wat
Westfriezen 9 tegen MOC 3 gaat doen:

Westfriezen verliest, wij winnen van Zouaven, dan winnen we deze poule. Westfriezen gelijk en wij winnen van Zouaven, dan moeten we met meer dan 6 doelpunten verschil winnen.
Alle overige scenario’s zullen het einde van de helden in de beker betekenen.

Komende zondag ook al tegen Zouaven, maar dan een elftalletje lager, het 10e. Nu dus voor de competitie, en voor de derde maal op rij een uitduel. Aanvang……. neeeee! Half 3! Hopen dat we dan de ballen over 5 meter wel naar elkaar krijgen.