Veteranen verliezen van De Rijp

De veteranen zijn al vroeg in de competitie tegen hun tweede nederlaag opgelopen. Tegenstander De Rijp is dit seizoen een nieuwkomer in de Westfries georiënteerde 1e klasse 35+. Van tevoren was al duidelijk dat De Rijp een geduchte concurrent zou zijn. Helaas had de selectie van De Valken te maken met afwezigheid door werk, vrienden- en familie-uitjes en blessures. Frank Hand en Sjaak Koster ontbraken, net als Eddy Bakker, Marco Bakker en Sjaak Laan. Dat maakt dat De Valken niet op volle sterkte kon aantreden en dat zou de veteranen opbreken.

De start was nog goed. Nadat Ron Laan zichzelf al een goede kans had gegeven op de 1-0 maar op de keeper stuitte, volgde even later een prachtig schot buitenkant links van Gerard Laan in de kruising. De Valken zette de toon. De Rijp was duidelijk niet ingesteld op een achterstand. Enkele spelers en zelfs toeschouwers gingen verbaal bij hen zo onsympathiek tekeer dat het even de vraag was of het nog wel een sportieve strijd zou blijven. Gelukkig bleef de scheidsrechter kalm en onpartijdig, hij floot prima en hield de heethoofden binnen en buiten de lijn onder controle.

Hoewel de defensie van De Valken vele aanvallen te verduren kreeg, werd de rust gehaald met een 1-0 voorsprong voor de rood-groenen.

Na rust zakte de Valkenspits volgens afspraak wat meer in het middenveld en bleven de vleugelaanvallers wel diep staan. Aanvankelijk pakte dat ook goed uit, want er kwam meer controle en De Rijp slaagde er na rust niet meteen in de aanvallen gevaarlijk op te zetten.

Helaas kwamen er ook weinig kansen meer voor De Valken. Er ging zoveel energie in het verdedigen zitten, dat het niet meer goed lukte om zelf gevaarlijk te worden. Toch had Gerard Laan nog twee keer een gevaarlijk schot vanaf links dat in beide gevallen maar net naast ging.

Twintig minuten voor tijd moest De Valken de gelijkmaker incasseren. Daarna volgden nog drie prima goals van De Rijp. Wel was de 4-1 nederlaag uiteindelijk iets geflatteerd en doet de uitslag ten onrechte vermoeden alsof De Valken kansloos was. Met name Piet Vriend en Jan Koster speelden achterin volle bak en ook Theo Hofland had enkele knappe reddingen. Alle lof voor deze klasseverdedigers die jammer genoeg niet werden beloond met minimaal een gelijkspel.

De Rijp is als nieuwkomer in deze competitie direct een favoriet voor de titel. De Valken zal zich er de komende weken eerst op moeten richten aansluiting te gaan vinden door overwinningen te boeken tegen De Zouaven en Dynamo.