Valken 3 pakt 2e overwinning in de competitie in en tegen de Weere

Op de eerste (regenachtige) vrijdag van oktober 2011 staan er elf Valken 3 spelers om 19:00 uur opnieuw klaar voor een stevige training van Theo Hofland. Er worden wat positie-spelletjes gedaan waarbij trainer Theo en een andere speler als ‘kaats’ fungeren, pass-oefeningen gedaan en ten slotte een partijtje van 5 tegen 5 waarbij Roy bij de balbezittende partij speelde (je moet toch wat bij een oneven aantal). Al met al weer een lekkere training waarbij na afloop iedereen nat van het natte veld, voldaan van een goede training en vol goede moed voor de wedstrijd van aanstaande zondag huiswaarts keerde.

Zondag, de wedstrijddag. 11:00 uur vertrekken richting de Weere. 5 minuten voor vertrektijd zijn de meeste spelers present en worden de bevindingen van de zaterdagavond weer in geuren en kleuren met elkaar gedeeld. Als iedereen 10 minuutjes later present is starten we de wagen richting het Noord-westen.

Na te zijn omgekleed wordt er een warming-up verzorgd onder begeleiding van aanvoerder Bas Dobbelaer. Na de warming-up riep coach Jelle Koopman zijn manschappen bij elkaar met zijn inmiddels bekende quote: ‘kom d’r ff boi jooôs!’ De opstelling wordt als volgt bekend gemaakt: verdedigende taken voor keeper Jeroen Goedhart, laatste man Bas Dobbelaer en voorstopper Niels van ’t Hoff, waar zij bij worden geassisteerd door rechtsback Dennis Hofland en linksback Sven Boots. Het middenveld bestaat uit (vlnr) Michael Timmer (mag na een langdurige schouderblessure weer spelen), Ron Boon en Robin Vriend. De voorhoede (vlnr) bestaat uit Bas Gagliardi, Michel Hoffer en Erwin Hofland. Helaas maar één wissel: Roy Zwagemaker. De geblesseerde Michael Nan zou de taak van vlagger op zich nemen. Vervolgens worden er de bekende ‘rondootjes’ gevormd en gaat de bal nog wat rond. Een paar minuten voor 12 stapte de scheidsrechter het veld op en kon de wedstrijd tegen het 2e van de trots van de Weere beginnen.

Valken ging als een speer van start. Al binnen de minuut konden ze gevaarlijk worden in de 16 meter van de tegenstander, helaas zonder een doelpunt. Daarna zakten ze wel wat weg en kon ook DWB een aantal keer gevaarlijk voor hun doel komen, ook zonder doelpunten. Na een minuut of 10 viel Erwin Hofland geblesseerd uit na zijn knie verdraaid te hebben en kon Roy Zwagemaker zijn belofte van de zaterdagavond, om twee doelpunten te maken, gaan waarmaken op de rechtsvoor positie. Het eerste doelpunt viel echter in ons eigen doel, een streep van een schot. Onhoudbaar voor onze vaste waarde in het doel, Jeroen Goedhart. Een 1-0 achterstand. Al snel hoor je van alle kanten in het veld van Valken spelers: kop op mannen, het kan nog makkelijk! En met die instelling werd opzoek gegaan naar de gelijkmaker. Het spel ging op een neer, maar toch wist de Hyena (Bas Gagliardi) nog voor rust de gelijkmaker te maken.

Rust. Onder het genot van een warm bakkie thee werd het verloop van de eerste helft besproken. Robin Vriend merkte terecht op dat het niet helpt om negatief commentaar op elkaar te geven. Er werd afgesproken hier met z’n allen aan te werken. Dit ging dan ook merkbaar beter in de tweede helft. Ook ruilden back’s van positie, om te proberen of we dan in verdedigend opzicht sterker zouden worden.

Dit laatste bleek te werken omdat DWB in de tweede helft minder gevaarlijk was dan in de eerste. Valken had echter wel goede kansen. Zo kon Hoffa (Michel Hoffer) in zijn eentje op de keeper aflopen maar zijn bekeken lobje stuiterde helaas over het doel heen. Ook kreeg laatste man Bas Dobbelaer nog een goede kans na een mooie solo door de as van het veld, maar zijn schot miste de goede richting. Ondanks een licht Valken-overwicht werd het toch 2-1 voor DWB. Opnieuw pepte iedereen elkaar op om er het laatste kwartiertje nog wat van te maken. Dit bleek te werken omdat na een mooie steekpass van Roy, Bas Gagliardi ook een lobje over de keeper kon maken. Gedurende 5 seconden hield heel Valken 3 zijn hart vast, maar dat was niet nodig omdat de bal er heel mooi in ging: 2-2. Valken ging door met aanvallen en wist toen ook nog de 2-3 te maken: een mooi schot van mid-mid Ron Boon. Op dat moment kreeg onze verdediging een hele cornerreeks te verwerken maar wist het stand te houden. Uiteindelijk besliste Roy de eindstand op 2-4 door een bekeken schot in de linker-onderhoek te plaatsen.

Na twee overwinningen en een nederlaag bezet Valken 3 de 4e plaats op de ranglijst. Volgende week een belangrijke wedstrijd, want dan ontvangen we nummer 5 op de ranglijst, Grasshoppers 4, om 13:00 uur op ons eigen sportpark.

Valken 3 bedankt Theo Hofland voor zijn training en hoopt u allen volgende week zondag om 13:00 uur te zien op ons eigen sportpark.