Valken 1 toont 2 gezichten

Hoogwoud, of is het nu Opmeer?, was de bestemming voor de Roodgroene krijgers van coach Kees. Daar werd een nieuwe titanenstrijd verwacht tussen 2 ploegen die streden om een felbegeerd stekkie in het linkerrijtje. Valken had de beste papieren aangezien Grasshoppers na een bliksemstart van 3 overwinningen, na evenzoveel nederlagen bepaald niet in de winning-mood was.

Opstelling bleef ongewijzigd t.o.v. vorige keer. Niet vreemd gezien de algehele prestatie tegen KSV. Helaas bleef toen een grote beloning voor de arbeid uit.

De situatie in de 4de klasse voorafgaand aan het duel was opvallend. Het verschil in punten tussen de nummer 2 en nummer 13 is slechts 3. een overwinning of een gelijkspel maakt de wereld uit. Alleen Strandvogels ontrekt zich van het nivellerende geweld. Zij hadden zich met 5 punten losgemaakt van de nummer 2.

Valken startte zeer overtuigend. De tegenstander had hier alle moeite mee. Alle ballen werden door de thuisploeg snel ingeleverd, terwijl Valken vrijelijk combineerde. Lennard werd veel gezocht en met succes. De spits was een voortdurend gevaar voor de kwetsbare verdediging. De 10 minuten gingen nog enkele kansen verloren. De ervaren spits wist met een heel handige stift even later wel de keeper te verschalken.

Valken rook bloed en zette nog meer druk. Niels Timmer vond Mark die met een schuiver in de verre hoek de 0-2 liet aantekenen. Even later had het andersom ook gekund. Helaas was het korte balletje van Mark net te lang en kwam Niels een teenlengte te kort om de beslissende 0-3 te scoren. Veel deerde het niet op dat moment, Valken was superieur en een ruime overwinning leek in de maak. De enige uitdaging was de schutkleur waarin Grasshoppers voetbalde waardoor sommige ballen zomaar in de voeten van de tegenstander werden gespeeld. Groene shirts: ik zeg afschaffen.

Tja, wat gebeurde er toen. Het spel kantelde. Hoe dit kon gebeuren, is onverklaarbaar. Het zijn voetbalwetten die de sport zo mooi maken. Een tegenstander in ogenschijnlijk kansloze positie die zich terugvecht in de wedstrijd. Leuk voor de neutrale- en Grasshoppers-aanhangers, minder leuk voor de Valkeniers.

De ommekeer tekende zich al af voor de pauze. Rick was door een knietje in het bovenbeen aangeslagen, waardoor de organisatie achterin even zoek was. Dit resulteerde in een enorme kans voor Grasshoppers. Een inzet van dichtbij belandde via de paal in de handen van Edwin, waarbij de thuisploeg claimde dat de bal de doellijn even het gepasseerd. Deze waarschuwing werd niet goed op waarde geschat. Enkele minuten later werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en van dichtbij ingekopt: 1-2.

De 2de helft gaf een ander beeld dan de eerste. Valken werd achteruit gedrukt door haar tegenstander. De bal werd voorin niet of de kort vastgehouden. Het middenveld was zoek en de verdediging grossierde in foute passes. Gelukkig wist diezelfde verdediging lange tijd stand te houden wat ook knap genoemd mag worden. Grasshoppers creëerde, ondanks het overwicht, geen enkele goede kans. De storm bleef beperkt tot schoten uit de 2de lijn.

De bijdrage van Valken aan het spel was magertjes. Alleen Lennard had nog een aardige kans, maar ditmaal viel zijn lob niet tussen de palen. Een kwartier voor tijd werd Valken gestraft voor de inzinking. Opnieuw lag een afgeslagen corner aan de basis van de goal en opnieuw werd Valken geklopt in de lucht.

Vreemd genoeg bleek de gelijkmaker een positieve impuls te geven op het spel van Valken. Er werd weer meer naar voren gevoetbald en enkele keren was er sprake van dreiging voor de goal. Dit werd echter constant verkeerd uitgespeeld, waardoor echte doelkansen niet konden worden genoteerd.

De grootste kans was echter voor Grasshoppers toen om onverklaarbare redenen de arbiter een duidelijk buitenspelval liet doorgaan. Edwin wist de inzet gelukkig te keren. Een nederlaag zou ook wel erg onverdiend zijn geweest.

Eindstand was 2-2. Teleurstellend gezien de ijzersterke start. Valken liet zich van zijn beste en slechtste kant zien in 1 wedstrijd. Die wisselvalligheid zal eruit moeten om een plekje in het linkerrijtje te krijgen. Aan de andere kant, wederom heeft Valken laten zien dat het prima uit de voeten kan in deze klassen en het beste nog moet komen.
Valken staat nu slechts 12de. De achterstand op de nummer 3 bedraagt maar 2 punten!! Het had zo mooi kunnen zijn….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken