Veteranen bovenaan in bekerpoule na gelijkspel

De veteranen speelden hun derde bekerduel thuis tegen De Blokkers veteranen 1. In de competitie had De Valken nipt met 1-0 gewonnen. Ook nu zou het een spannende wedstrijd worden. De Valken startte op het zonovergoten B- veld in een wat gewijzigde opstelling. Nadat in de afgelopen duels heel veel goede kansen om zeep waren geholpen, werd de voorhoede aangepast. Helaas zou desondanks sprake zijn van hetzelfde euvel. In de eerste helft creëerden de veteranen vele kansen, maar ook nu weer zonder succes in de afronding.

Halverwege de eerste helft was er zelfs een ongeëvenaarde flipperkastvoorstelling, waarbij wel vier Valken-spelers de bal voor de voeten kregen, maar zo’n zes keer afstuitten op: of de keeper, of verdedigers, of de paal. Een doelpunt maken leek wel verboden. Overigens verdient vermelding dat De Blokkers echt een superkeeper hebben, die zo nu en dan weergaloze reddingen verrichtte. Vooral diens redding op een keiharde volley van Wilfried Laan op een mooie geschepte voorzet van Marco Bakker vanaf rechts was heel bijzonder.

In de tweede helft opende De Valken uiteindelijk toch de score. Eddy Bakker zette goed door in de zestienmeter, maar werd ten val gebracht. Frank Hand schoot de penalty perfect laag in de hoek, zodat de keeper van De Blokkers geen kans had, al ging de doelman ook nu weer heel goed gestrekt naar de hoek.

Helaas had De Blokkers minder kansen nodig voor een tegendoelpunt. Het is een prima tegenstander, maar verdedigend gaven de veteranen over de hele wedstrijd weinig weg. Toch profiteerde De Blokkers van een enkel zwak moment bij een hoge bal, die De Valken niet onder controle kreeg en gelukkig en niet te missen voor de voeten van de tegenstander kwam: 1-1.

De Valken ging nog op jacht naar de winst. Ron Laan, vandaag middenvelder, kon vrij opkomen over rechts en wist op het juiste moment Frank Hand te vinden die oog in oog met de keeper de bal vlak over het doel knalde. Mooie aanval, maar een rustig geplaatst schot was een betere keuze geweest.

Het bleef bij 1-1, waarmee De Valken op de eerste plaats eindigde in de poule met De Blokkers, Woudia en Zwaagdijk. Misschien moeten de veteranen dit seizoen maar voor meer bekersucces gaan, omdat in de competitie al veel averij is opgelopen.

Hoe dan ook is er dit keer weer behoorlijk gespeeld. Er is met inzet en als team geknokt voor een goed resultaat. Bovendien is De Blokkers een geduchte tegenstander. Met vertrouwen kan de wedstrijd tegen Always Forward tegemoet worden gezien.