Helden doen aan supporter-binding: Ook 6-2 winst

Kwart voor een zondagmiddag. Een waslijst aan afwezigen: Freek, Erwin, Rowan, Dennis Dup, John en de nieuwe mannen Pascal en Rens. Slechts 9 helden in de kleedkamer. Daar komt Tuur nog aan, en Rick is gepaaid als 11e man. Hij spoedt zich na afloop van het Valken 2 duel ook richting B-veld. Gelukkig is ook Pommes zo vriendelijk om mee te doen en zo hebben we met moeite 1 wissel. Jan Jaap heeft helaas wederom last van zijn bovenbeen en na een kwartier moeten we het met het restant doen.

Voor rust speelt Zouaven nog wel mee met Valken. Ze komen niet echter niet dichtbij de wederom goed keepende Niels. Niels is in de rangorde nu toch echt Dennis en Doelman Dekker voorbij. Alledrie spelers lijken zich hier overigens prima in te kunnen vinden.

Zouaven komt weliswaar tot de 16, dat is dan toch echt wel het eindstation. 1 echte kans is er: bij een vrije trap staan er bij de 2e paal zomaar 2 strekers vrij. De kopbal gaat hopeloos over.

Valken komt daarentegen veelvuldig in de buurt van de Zouaven-goalie. Martin, Doelman, Jan Jaap en vervanger Rick, Dennis en Ivo…. het vizier staat nog niet op scherp.

Vlak voor rust moeten de Zouaven dan toch buigen.
Pommes stoomt op naar voren. Waarschuwt zijn directe tegenstander nog – ‘Panna’, deze tuint er toch in. De vervolgactie leidt tot een corner.Deze komt van Ivo, Dennis schiet in. Lijkt een simpele prooi voor de doelman, maar deze laat los. Dennis beukt zich een weg richting bal en schiet vanaf 2.5 meter snoeihard de bal tegen het net.

Na rust – ‘we hebben ze conditioneel kapot gespeeld wordt al geroepen’ – is Zouaven geen partij meer voor Valken. Continu worden de Strekers overlopen. Aan de rechterkant kan Rick op de kop af 34x de achterlijn halen. Aan de andere kant tikken Pommes en Dennis de tegenstander ook tureluur.

De 2-0 valt dan ook niet lang na de hervatting. Opnieuw is het Dennis die zijn 2e kans van de 2e helft wel benut. Eerder stond ie al oog in oog met de doelman, nu opnieuw en raak.

De helden hebben met Dennis’ ingooi ook een sterk wapen. Hij slingert hem zo bij de eerste paal. Daar staat deze keer Ivo die zich keurig wegdraait van zijn directe tegenstander en de bal binnenkant paal in de verre hoek weet te plaatsen. 3-0.

Ook Martin mag zijn goal weer meepikken. Pass door het midden van Ivo, geen buitenspel en door de benen van de doelman geschoten.

Valken neemt wat gas terug en geeft – mede door de 2-3-5 opstelling – wat kansjes weg. Lang kunnen de achtersten (Tuur en Marco) de boel dicht houden maar Zouaven mag toch de eretreffer maken. 4-1.

Nico komt bij een corner van Ivo ook mee naar voren. Eenmaal inschieten: een blok. Nogmaals en raak.

Dennis maakt zijn hatrick volledig na een prima steekpass van Ivo.

Zouaven mag in de slotseconden nog een extra eretreffer maken, en daar blijft het dan uiteindelijk bij: 6-2. En daar komt Zouaven goed weg. Kansen om vandaag tot 10 te komen waren er zeker. Dennis en Martin op de lat, veelvuldig redt de keeper en ook veelvuldig wordt er over / naast geschoten…. Maakt niet uit, de winst is een feit.

Doordat Westfriezen 9 met 3-6 wint bij MOC 3 eindigen we als 2e in deze poule. Met 5 uit 3, doen we het net iets minder dan Westfriezen die 7 uit 3 halen.
Waarschijnlijk dus uitgeschakeld (Regels KNVB, hebben we dat ook maar weer gehad. Laden wij ons op voor volgende week als we koploper Hollandia 6 op bezoek krijgen. Samen met Forward 7 zijn zij nog ongeslagen (4 maal winst, 1 gelijk). Het zou mooi zijn als we de vloeiende aanvallen van vandaag opnieuw kunnen laten zien.