Kwartet van Fine bezorgt Valken ruime winst.

Het gras zou extra gemaaid worden, volgens hoge baas van ruimtelijke ordening bij de gemeente Niedorp dhr S. de Lange. Nu weet ik niet met welke stand de maaiers staan ingesteld. Feit was dat op sommige plekken op het veld bij vv Winkel het gras 1,5 kontje hoog was…. En dat met temperaturen die onder de minimaal grasgroei temperatuur liggen. Dhr de Lange onthield zich van enig commentaar.

Maar goed, laten we bij het begin beginnen. Lang geleden had de bond dit weekend al ingepland als inhaal/beker. DE gelegenheid voor spelers om een weekendje weg te plannen. En zo geschiedde. Nobi en Mark B. dachten goed te doen om dit weekend uit te kiezen. Helaas voor hun en voor hun trainer en medespelers werd de afgelaste wedstrijd van een maand eerder netjes alsnog gepland op de 23ste oktober.

Coach Kees kon dus weer zijn puzzelboek tevoorschijn toveren. Ook het feit dat Rick misschien niet fit genoeg zou zijn maakte het voor hem niet makkelijker. De warming-up zou uit moeten wijzen of Ricks bovenbeenspiertje voldoende doorbloed zou zijn. Gelukkig is onze masseur annex mental-coach Sander weer op zondag beschikbaar om mensen moed in te wrijven en spreken. Rick bleek uiteindelijk fit genoeg om te starten.
Gekozen werd voor Edwin op linksback en Mike op rechtsback. Op het middenveld kreeg Niels “Timmertje” een plaats toebedeeld.

De trainingen van afgelopen week gaven de volgers weinig moed. Dinsdag was het aantal aanwezigen op 2 handen te tellen. Donderdag kreeg het eerste met 5-3 klop van een gretig 2de. In de voorbespreking liet de coach het niet na de spelers hier fijntjes op te wijzen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Op de heenweg liet Sander los dat hij een 0-8 gevoel had. Geen uitspraken die je hardop in de Winkel-kantine of kleedkamer moet roepen.

Valken startte overtuigend. Net als tegen KSV en Grasshoppers in de voorbije weken, liet de ploeg verzorgd positiespel zien en werd overduidelijk het heft in handen genomen. Ook ditmaal werd de pikstart beloond met een doelpunt. Mark slingerde een bal van randje zestien tegen lat. De rebound was voor de attente Niels Fine. Voor alle omroepers onder ons: gewoon op zijn Nederlands uitspreken svp. Hoewel hij over enkele weken richting Australië vertrekt is hij gewoon uit de Hollandse klei getrokken.

Na de traditionele sterke start, volgde de bijna even traditionele verslapping. Een fikse overtreding op Rick en de nodeloze discussies daarna waren de opmaat voor een dramatische fase van Valkenkant. Het was open huis achterin en Winkel kreeg kans op kans. Met een moyenne van 50% werd deze korte, maar hevige fase afgesloten. Resultaat was wel dat Valken opeens 2-1 achter stond. Hoewel de ploeg daarna de draad weer oppakte werd de rust gehaald met een onnodige achterstand.

Een goede 20 minuten en een donderspeech later zag de wereld er weer veel vrolijker uit voor de Roodgroenen. Winkel incasseerde eerst een rode kaart en was daar zo van in de war dat het Valken alle gelegenheid gaf om de aanval te zoeken. Gelukkig voor Valken waren de aanvallers deze middag bijzonder doeltreffend. Een afgeslagen corner werd laag en strak in de doelmond teruggebracht en opnieuw was daar “Golden_Cock” Niels die op de juiste plek stond om in te tikken. Een paar minuten later bediende Niels Timmer de vrijstaande Lennard met een mooie voorzet en de spits maakte geen fout: 2-3.

Winkel zou deze tegenslag niet meer te boven komen. Hoewel de 2-3 nog betrekkelijk lang op het scorebord bleef staan, had Valken geen kind meer aan haar tegenstander. Een goed kwartier voor tijd kopte Lennard op aangeven van Mark de bevrijdende 2-4 binnen.

De slotfase werd nog even aan het zelfvertrouwen gewerkt. Er werden diverse mooie aanvallen opgezet. Een aantal mooie gelegenheden kregen niet het lot wat ze verdienden, maar toch konden nog 2 treffers genoteerd worden. Het betrof 2 intikkers en intussen weten wij wel wie daar een neus voor heeft: Mister Kneels Fine. Bij zijn 4de treffer leek hij zich zelfs te verontschuldigen tegen iedereen. Alsof hij zeggen wilde dat hij er ook niets aan kon doen. Feit is dat veel spelers daar nooit hadden gestaan, simpelweg omdat ze dat inzicht niet hebben. De afwerking lijkt simpel, maar het lijkt toch geen toeval dat Niels diegene was die dat voor zijn rekening nam. He was on the right time on the right place zegmaar.

2-6!! Net geen 0-8, maar de voorspelling van Sander was zo slecht nog niet. Valken ziet door de overwinning haar positie op de ranglijst sterk verbeteren. Van een nietige 12de stek, stijgt de ploeg naar een eervolle 2de/3de gedeeld met Wherevogels. En laat die nou volgende week naar Hem komen. Het wordt nu eens tijd om ook het thuispubliek te verwennen lijkt mij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (18 jaar)
Niels Kool, 20-09 (42 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (14 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (20 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (20 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken