Veteranen overtuigend naar de winst tegen Always Forward

De veteranen traden op 30 oktober op het C-veld aan tegen Always Forward veteranen 2. Dit Hoornse team was vorig jaar de belangrijkste concurrent voor de titel, waarbij de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht hielden, ook in hun onderlinge duel. Deze keer ging De Valken echter supersterk uit de startblokken. De bal ging op hoge snelheid rond en de tegenstander liep voortdurend achter de feiten aan.

In razend tempo stond het 3-0 door een loepzuivere hattrick van Eddy Bakker. Vooral diens tweede doelpunt waarbij hij op een lage voorzet van Marco Bakker op het juiste moment voor zijn tegenstander dook en de bal vol raakte, was een mooie treffer. Eerder benutte Eddy Bakker een kans vanaf de linkerkant en zijn derde doelpunt volgde op goed storen waardoor hij de verdediging de bal kon aftroggelen.

Nog voor rust werd het zelfs 5-1. Weliswaar dus ook een wat onnodige tegentreffer, maar de vierde en vijfde goal waren plaatjes. Eerst was het Marco Bakker die zijn direct tegenstander goed uitkapte en de bal beheerst in het doel werkte. De vijfde kwam op naam van Jan Koster, die verrassend van achteren was doorgestoken naar de linksbuitenpositie en de bal met een sublieme boogbal in één keer wist af te ronden.

Na rust werd het helaas zienderogen minder. Dat was een combinatie van mindere instelling en verspeelde energie, maar ook een betere mentaliteit bij Always Forward en de juiste omzettingen in hun team. De Valken speelde steeds slordiger en kon niet meer aanval op aanval laten volgen. Er moetst nog een nog een tegentreffer worden geïncasseerd: 5-2.

De Valken kon er weinig meer tegenover stellen. Zowel over links als over rechts kwamen de aanvallers niet goed meer door. Vlak voor tijd speelde Ron Laan zich nog vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot ging net over, het was eigenlijk het enige wapenfeit in het tweede bedrijf.

Toch een mooie overwinning in een wat wisselvallig seizoen. Het spelbeeld in de eerste helft heeft uitgewezen dat de veteranen nog een prima niveau kunnen bereiken en misschien zodoende in de competitiestand nog naar boven kunnen sluipen.