Helden spelen een kwartiertje Hollandia van de mat

Wedstrijd tegen koploper duurt langer dan helden’s kwartiertje.

Vandaag de lastige opgave tegen koploper Hollandia 6. Dit moest dan gebeuren zonder wederom een kwartet aan afwezigen: Ivo, de gebroeders Freek en Jaap-Jan en Rens. Dit betekende de terugkeer van Pascal op de goal. Doelman moest zijn plaats in de spits hierdoor afstaan aan Niels. Frank belandt rechtshalf. Marco en John beginnen op de bank.

Iets na enen fluit scheidsrechter Joost voor het eerst. Al snel is duidelijk dat ‘Red Terror’ en zijn maten niet voor niets op de 1e plaats in de competitie staan.

Vrolijk combinerend, balvaste spitsen, een stevig middenveld: dit wordt een lastig karwei. Dat de 1-0 valt – na een prima aanval over veel schijven – is dan ook niet verwonderlijk. Pascal kan vervolgens nog een paar maal goed ingrijpen als Valken ook zowaar eens wat naar voren begint te kruipen.

Niet veel later, er zijn nog geen 10 minuten gespeeld wordt het 0-2 en lijkt het strafexpeditie te worden waar Feyenoord in Groningen met 6-0 nog goed wegkomt.

Maar niets is minder waar. Van achteruit wordt er eerder ingeschoven door Marcel / Dennis Dup. Zowaar komen we tot aanvallen. Na twintig minuten is de aansluiting er: Niels laat zich wat uit de spits zakken, balvast en ziet Martin in de spits vogelvrij staan. De steekpass is goed, de 1-tegen-1 is voor Martin geen belemmering.

Niels mag meteen naar de kant ten faveure van John. Hollandia trapt af, bal naar – eveneens net ingevallen – linksback. Die doet rustig aan, wil terugspelen op keeper maar veeeeeel te zacht. John aarzelt niet en maakt de gelijkmaker met zijn eerste balcontact.

Na een half uur kan Dennis weer een nieuwe aanval opzetten. Hij is zijn directe tegenstander voorbij en voordat Dennis kan voorzetten besluit de rechtsback om aan de noodrem te trekken. De pingel is terecht. Dennis neemt zelf en is koelbloedig. Prima in de hoek.

Tien minuten voor de rust wordt het nog mooier. Nico wordt aan de linkerkant prima vrijgespeeld na een combinatie met Erwin en Dennis. Nico ziet Martin richting penaltystip gaan en de voorzet is prima op maat. De kopbal is hard zat en onhoudbaar voor de keeper. De supporters langs de zijlijn gaan uit hun dak. Zelfs mensen – nog nooit op het sportcomplex gezien (alleen succesvol in DeValken.competitie) – denken al een heldenseizoenskaart.

Hollandia lijkt geknakt maar uit het niets vinden ze toch weer de aansluiting. De linksvoor heeft zich laten terugzakken naar het middenveld. Hij haalt de bal op en besluit tot een indrukwekkende solo. Na 4, 5 man te hebben omspeeld staat ie oog in oog met Pascal. De spits faalt niet.

En helaas, het noodlot slaat vlak voor rust toe. Een corner wordt kort genomen, kapbeweging en voorzet. Bal zou voorlangs zijn gegaan. Nico – bij de 2e paal geposteerd – ziet echter in zijn ogen ‘die Rooie’ aankomen. De reflex is dodelijk: Bal uit de kruising gehaald met de hand. Penalty en een 5 minuten straf. De pingel gaat er helaas in. 4-4 en de moraal bij de Horinezen is terug.

Na rust is het pleit snel beslist. Valken krijgt de 1e kans uit een corner, daarna is het hoofdzakelijk Hollandia dat de boventoon voert. De voorsprong komt na tien minuten. Een kwartier verder wordt het 4-6 om vervolgens na een half uur uit te lopen naar een comfortabele 4-7 voorsprong.

De enkele kansjes voor de helden (Rowan die struikelt over de penaltystip, voorzetten van Dennis veelal voorbij de 2e paal) geven geen hoop op een positiever resultaat. Zo fluit scheidsrechter Joost – die een prima pot fluit – tegen drieën af en is de nederlaag een feit.

Op dat positieve kwartiertje na deze wedstrijd maar snel vergeten, ’t is niet anders. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan gaan we op bezoek in Hoogwoud / Opmeer bij het laaggeklasseerde Grasshoppers 6 dat met 4 punten uit 6 duels 1 na laatste staat. (Let wel: ze scoren wel bijna 4x per wedstrijd)