Valken 3 verliest topper in 7e klasse 04

Op de eerste zondag van November staat de eerste topper voor de mannen van Valken 3 op het programma, de uitwedstrijd tegen West Frisia DP 6, de tot nu toe ongeslagen koploper in de 7e klasse 04. Bij een overwinning op West Frisia zal het gat worden gedicht en zullen we medekoploper zijn… bij verlies zal het gat groeien naar 6 punten en zal valken 3 in de achtervolging moeten richting de koppositie. U merkt het al… en wedstrijd met grote belangen.

Vandaag net zoals in de afgelopen weken weer een waslijst aan geblesseerden en afwezigen binnen de toch wel ruim te noemen selectie van Valken 3. Toch was het onze coach Jelle Koopman weer gelukt om een team op het veld te brengen met het invaller Sebastiaan Wijsman.

Wanneer iedereen op het parkeerterrein klaar was om te vertrekken richting Enkhuizen en onze eigen topscoorder Bas Gagliardi uit zijn bed gehaald was waren we dan toch eindelijk onderweg. Eenmaal aangekomen op het plaatselijke sportcomplex aan de Immerhornweg werd het kostuum snel aangetrokken en werden de mannen de wei in gestuurd.

Deze week ook een debutant aan de kant van de Valkenaren! Deze keer was het geen speler, maar Sanne Koomen die met de vlag ter Hand Valken 3 kwam versterken. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst was het mede door het zeer zwakke begin van de Valkenaren gelijk West Frisia dat de wedstrijd naar zicht toe trok. Nadat in de eerste 5 minuten al een aantal keer gevaarlijk op doel was geschoten door de West frisianen maar telkens stond onze keeper Jeroen Goedhart in de weg, na een minuut of tien was het dan toch raak… 1-0 voor West frisia. Na deze tegengoal waren de mannen van Valken 3 even helemaal de weg kwijt, wanneer we zelf balbezit hadden probeerden we niet voetballend de oplossing te vinden maar werd de lange bal te vaak gespeeld, Dit resulteerde in veel balverlies waar de Enkhuizeners meer dan raad wisten! Ook de 2-0 en de 3-0 volgden snel.

Bij de toch wel onverwachte snelle achterstand kwam het voetbal weer iets terug aan de kant van de Hemmers! Al snel werden de middenvelders aan de zijkanten (Jouke Wiltenburg en Robin Vriend) weer bereikt die de bal snel doorspeelden naar de aanvallers Michel Hoffer, Bas Gagliardi en Sebastiaan Wijsman. Maar dit leverde in de eerste paar aanvallen geen goals op. De eerst volgende aanval resulteerde in een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld. Met Roy Zwagemaker achter de bal en de rest van de valkenaren voor de pot moest dit wel gevaar op leveren… De indraaiende bal werd dan ook gemakkelijk tegen de touwen aan gewerkt door Michel Hoffer! Dit was de aansluitingstreffer waar de meegereisde supporters allemaal op hoopten.

De hoop was al snel verloren nadat West Frisia snel na de aansluitingstreffer ook de 4-1 maakte maar dat bleek ongegrond want deze keer was het Ron Boon die met een prachtige knal de marge weer op 2 bracht.

Vlak voor de rust was het toch weer West Frisia dat via een mee opgekomen verdediger de bal vanuit de corner in het doel werkte. Waarna via een vlotte aanval ook de 6-2 volgde

In de rust toch een hoop verloren en teleurgestelde gezichten in de kleedkamer van Valken 3… ‘Hoe kan dit nou gebeuren’ en ‘waar zijn we nou eigenlijk mee bezig’ waren verschillende quotes die er in het rond vlogen. Ongeveer halverwege de rust kwam het grote woord er toch uit ‘het Hemmer Helfje’ moet nog komen hoor. In de rust nog twee vervangingen, Het zijn Barry Schipper en Niels van ’t Hoff die het team komen versterken.

In de tweede helft toont valken 3 een heel ander gezicht, Ron Boon schuift door vanaf de voorstopper positie naar het middenveld en we gaan achterin 1 op 1 spelen. Dit was voor West Frisia toch een raar iets met als opmerkingen ‘ ik heb de hele tijd twee man’ en ‘welke moet ik dan dekken’ van de middenvelder van de tegenstanders tot gevolg. Door de vrije mensen kregen de spelers van Valken 3 ook steeds meer ruimte en werd het voetbal zoals in de afgelopen weken weer uit kast getrokken met geweldige pases en loopacties.

Na legio aan kansen maar nog geen goals was het naar twintig minuten dan toch raak. Na een afgeslagen schot was het Barry Schipper die de bal met een enorme pegel vanaf een meter of 11 van de goals achter de keeper werkte, 6-3. Tien minuten later was het opnieuw raak, Jouke Wiltenbrug wipte de bal heel nonchalant met buitenkant voet over de keeper! 6-4 het kan nog makkelijk werd er vanaf de kant geschreeuwd. Toch was het niet alleen de aanvallers die de tweede helft goed speelden… De verdediging was een onneembare vesting geworden waarin Bas Dobbelaer, Sven Boots en Michael Nan de boel pot dicht hielden en geen kans hebben weggegeven in de tweede helft.

Ondanks de geweldige tweede helft van Valken 3 bleek dat er na het laatste fluitsignaal geen punten konden worden meegenomen uit Enkhuizen. Maar naar afloop werd er met de vraag ‘Waren hun nou zo goed of wij zo slecht’ toch eenduidig antwoord gegeven! De eerste helft hebben we het al weggegeven.

Door dit verlies wordt het gat met West Frisia 6 punten en komen teven Grashoppers en de Zouaven ons voorbij in de 7e klasse 04 dus de komende wedstrijden zullen moeten worden gewonnen om de aansluiting met de top van het klassement te houden.

Volgende week thuiswedstrijd tegen de Westfriezen die momenteel op een 9e plek in de competitie bivaceren, maar eerst op vrijdag net zoals de afgelopen weken weer de training van onze trainer Theo Hofland