Valken 2 wederom naar mooie winst, Paul Dalmulder op dreef!!

Na het opstaan uit bed en opendoen van de gordijnen bleek het buiten wel een erg klein wereldje te zijn en dacht meteen of het voetbal wel door zou gaan en wat zijn eigenlijk de richtlijnen voor de desbetreffende scheids van dienst??
Die vragen moesten toch wel eerst beantwoord worden voor de bal kon gaan rollen om 12 uur.

Vertrektijd was 10:30 uur vanaf ons parkeerterrein en jawel, iedereen was op tijd!
Op weg naar Nibbixwoud werd het nog duidelijker hoeveel mist er eigenlijk was want het was zeer gevaarlijk op de weg!
Inmiddels was het duidelijk dat de officiële KNVB regel is dat de scheids vanaf de middenlijn de beide doelen en ook de assistenten moet kunnen waarnemen!

Zoals zo vaak bij SEW mag je zelf gaan zoeken en ontdekken waar je je mag omkleden, wedstrijdformulier mag invullen en moet spelen want de club is nog altijd door midden gekliefd door een openbare weg!!

Nadat alles duidelijk was en de scheids gewoon verscheen op het A veld ondanks de aanwezige dichte mist kon de bal om klokslag 12 uur eindelijk rollen.
Na een paar minuten voetbal leek het er op dat Valken behoorlijk beter was dan de tegenstander, maar dit was door de mist moeilijk te beoordelen.
In de 4e minuut was het Koos die de bal pardoes verkeerd terugspeelde en zo meegaf aan hun spits die handig de 1-0 maakte.
Dit allemaal van horen zeggen want dit was mij en het aanwezige publiek totaal ontgaan vanwege de mist.
Ondanks deze achterstand was er bij ondergetekende geen enkel gevoel dat het vandaag slecht zou aflopen.
We moesten wachten tot de 18e minuut alvorens Valken langzij kwam.
Michiel werd ingespeeld en lag de bal bewust op Jos die met een magnifieke voetbeweging de 1-1 tegen de touwen werkte.
Het was ondanks ons veldoverwicht heel goed opletten omdat SEW af en toe (met behulp van de scheids) gevaarlijk werd, maar hun vizier niet op scherp stond of David de bal tegenhield.
In de 27e minuut kregen we een vrije trap even buiten de zestien en daar is Jos uiteraard als de kippen bij!
De intentie was prima om de bal een tikkie breed te leggen op Michiel, maar in plaats van een pegel kwam daar een mislukt schot uit die gelukkig nog wel bij Sam terecht kwam en de 1-2 een feit was!
Het onmachtige SEW bleef volharden in hun eigen slechte spel en met af en toe fysiek geweld waarbij de speler het ook nog vertikt om even een handje te geven aan de neergesabelde Valken speler.
In de 40e minuut was het Paul, die overigens steeds beter in de wedstrijd kwam te zitten, de bal in hun achterste linie onderschepte en de bal met een droge knal langs hun keeper knalde: 1-3.
In de rust tevreden spelers en trainer, maar we waren overtuigd dat we snel de 1-4 moesten maken omdat bij 2-3 de wedstrijd een andere wending zou kunnen geven!

Met Tjeerd voor Wietse en Wilco nu vanaf rechts begonnen we wederom prima aan de tweede helft met een opvallende Paul Dalmulder.
De 1-4 en de 1-5 kwamen van zijn voet en binnen één minuut, maar de voorafgaande aanvallen bij beide doelpunten waren echt weergaloos en droom je als trainer van!
Bij de 1-4 ging de bal over zeker 9 schijven alvorens Paul afrondde met zijn rechter(!)been en de 1-5 was minstens zo mooi en eindigde een mooie aanval op de rechterkant waar Michiel goed doorging en de bal prachtig voorzette en Paul met zijn hoofd de 1-5 op het scorebord liet aantekenen!!
Hiermee maakte Paul zijn derde van de dag!!

Daarna een “Jos momentje” en probeerde 9 man uit te spelen ipv de bal simpel te kaatsen op inkomende spelers.
Hij verspeelde de bal terwijl we met veel mensen over de bal heen stonden en de 2-5 was een feit.
Voor degene die het nog steeds niet geloven, maar Jos heeft echt SORRY gezegd tegen het hele elftal!
Met nog 20 minuten op de klok was er een historisch momentje want Michiel kreeg een penalty mee en was zelf ook redelijk verbaasd.
Natuurlijk pakte Michiel meteen de bal want hij was nog steeds op jacht naar “zijn” doelpunt, maar gaf de bal keurig aan Niels zoals de afspraak ooit is gemaakt! Niels schoot prima in en was het 2-6 in ons voordeel!
Vervolgens kwamen Jeen en Wessel ook nog in het veld voor Tim (naar het eerste toe) en Paul (moe maar voldaan leeg gevoetbald!) en konden ook nog even 20 minuten genieten.
In de 82e minuut werd Michiel voor de zoveelste keer ingespeeld en nu was hij het zelf die met hang en sleurwerk voor de keeper kwam en de 2-7 aantekende!
Met nog een paar minuten kwam toch Jos nog in beeld want hij kreeg het voor elkaar om vanaf 50 cm de bal niet tussen de palen te krijgen!!!

Nadat de scheids had afgefloten waren we het erover eens dat we wederom door goed voetbal en door de juiste inzet te tonen een prachtige en verdiende overwinning hadden behaald!

Man of the match was moeilijk te bepalen en ik noem er ook niet één, maar twee: Paul Dalmulder en Michiel Beemster waren toch wel de opvallendste spelers op het veld.
Neemt niet weg dat werkelijk iedereen vandaag een dikke voldoende haalde!!

De andere uitslagen in onze poule waren van dien aard dat we nu 2 en 3 verliespunten achter staan op de nummers één en twee!!

volgende week uit naar Always Forward en zij staan op de tweede plaats en zal niet makkelijk, maar wel mogelijk zijn om daar te winnen!!