Sterk Valken 3 hervat klim richting koppositie met overwinning op WBSV 2

Zondagochtend 10.30 uur bij Valken. Een kleine selectie van 11 man stond klaar om naar de Westbeemster te vertrekken. 1 man was wat aan de late kant en aangezien we een aardig stukje moesten rijden en er sprake was van dichte mist konden we het ons niet veroorloven om veel later te vertrekken. Een klein kwartier voor aanvang van de wedstrijd kwamen we aan, en hadden we dus even haast om nog warm te lopen.

WBSV 2 konden we al van het seizoen hiervoor. Beide wedstrijden waren we toen aardig aan elkaar gewaagd. Het elftal uit de Beemster kampt dit seizoen nog weleens met spelerstekorten, maar uiteindelijk is het ze gelukt om met elf man en een goed gevulde bank de wedstrijd te starten. Wij begonnen met één wissel, wat het voor mijzelf eigenlijk alleen maar makkelijker maakte.

De wedstrijd begonnen we meteen fel maar ook wat onrustig. Er werd nog teveel achter de bal aangerend. Posities moesten even gezocht worden en na tien minuten begonnen we al wat slimmer en simpeler te spelen. Op onze trainingen vrijdag word hier ook veel aandacht besteed, de bal het werk laten doen, en zo weinig mogelijk met de bal te gaan lopen. Na ongeveer 20 minuten was het linkervleugelaanvaller Michel die de bal vanaf een meter of 16 voor de voeten kreeg en deze bal snoeihard in de linkerkruising liet belanden. Tenminste dat maken we er maar van, want ik heb het nauwelijks kunnen zien door een laaghangende wolk. In de eerste helft voor de rest weinig kansen gehad, maar ook weinig weggegeven.

Tweede helft, enkele wijzingen doorgevoerd. Rechtsback Jouke had wat last van een spier in zijn bovenbeen, waardoor Ron zijn opwachting kon maken. Ron schoof naar het middenveld, en Xander nam de rechtsback positie in.
Al in de 47e minuut kwamen we 0-2 voor. Omdat we vanaf de aftrap meteen weer druk zetten, kreeg Roy de bal al gauw in bezit in de 16, en schoot in de korte hoek hoog raak. Hierna was het een fractie van een seconde stil, ‘zit ie nou of zit ie niet?’ De keeper stond stil en keek naar de bal alsof ie hoog over de Beemster omringdijk werd gejaagd. Roy kon uiteindelijk als eerste juichen want hij lag er gewoon goed in. Er overheerste een goed gevoel, maar er was hard werken voor nodig om deze voorsprong vast te houden. Valken bleef fanatiek en dacht er aan om weer eens de 0 te houden.

Zowel de verdediging deze wedstrijd; Bas, Niels, Jouke, Sven, Xander en keeper Jeroen speelde een zeer goede wedstrijd. Toch lukte het niet om de 0-2 vast te houden. Een aanval van WBSV werd door een speler van dichtbij afgerond. 1-2, het werd toch weer even spannend. De tegenstander kreeg kansen op de 2-2 maar gelukkig maakte ze het niet af. Later gingen we door waar we eerder mee bezig waren en kregen we zelf een aantal goede kansen. De keeper van de tegenpartij haalde er echter een paar knappe ballen uit, waardoor het ons niet lukte de wedstrijd af te maken.

Uiteindelijk was het Ron die een corner van dichtbij kon binnentikken na goed werk van Barry. De buit leek binnen, maar toch lukte het WBSV om de 2-3 te maken. Kort daarna was het opnieuw Ron die door kon lopen naar de 16, de keeper omspeelde en de 2-4 maakte.

Het goede spel en vooral harde werken werd beloond bij Valken 3. Elke speler in elke linie speelde een goede wedstrijd tegen een tegenstander die we toch wel als concurrent mogen zien. Eindelijk weer eens 3 punten nadat eerder 2 wedstrijden waren verloren. De andere teams boven in de ranglijst laten gelukkig ook wat steken vallen, waardoor de achterstand op de bovenste slechts 3 punten bedraagt na 8 wedstrijden spelen. Volgende week HSV Sport uit in Hoorn, een laagvlieger in de competitie maar moeten we ze zeker niet onderschatten.

Valken 3 bedankt zijn supporters en trainer Theo en ziet u allen graag terug bij de volgende wedstrijd!