De Valken F3 en de strijd tegen het andere Oranje… (update: video!)

De Valken F3 – Victoria O F2

Op zaterdagochtend 19 november ging De Valken F3 de strijd aan met het altijd lastige Victoria O uit Obdam. De oranje hemden kwamen fel uit de startblokken, echter wij waren niet echt onder de indruk. De achterste linie stond als een huis en gevaarlijke schoten werden prima gestopt door Milan die de eerst helft de handschoenen had aangetrokken. Halverwege de eerste helft gaf Andries een prima pass op Twan die niet aarzelde en met een mooi schot het net deed bollen: 1-0 = ruststand.

In de rust lekker limonade drinken en afspreken wie de tweede helft op het doel ging staan. Het was Morris die de handschoenen overnam van Milan. Het was Niels M. die een verrassing had in de vorm van een lekkere mars en dat smaakte naar meer.

De tweede helft kwamen wij prima uit de startblokken en onder het genot van een zonnetje kreeg de keeper van Victoria O het druk. Helaas werd het geen 2-0 maar uit het niets 1-1 doordat wij even niet bij de les waren. De strijd om de overwinning ging over en weer en was het een mooi moment dat Björn een solo bekroonde met een doelpunt: 2-1!

Een spannende slotfase brak aan. De supporters gingen uit hun plaat en keken met een schuin oog naar de klok op het scorebord en op hetzelfde moment ging Victoria O nog een keer in de aanval. De bal kregen wij niet goed weg en profiteerde onze tegenstander via een afstandsschot: eindstand 2-2.

Als afsluiting van de wedstrijd penalty schieten, handje schudden en nagenieten van de sportieve wedstrijd.

Volgende week spelen wij in Hoogwoud en zullen de accommodatie eens goed gaan bekijken.