Valken 3 gaat keihard onderuit tegen meedogenloos HSV Sport en neemt 3 punten mee naar huis

Zondag 27 november 11:00 uur. 14 man uit het 3e van Valken stapt in de auto op weg naar Hoorn-Noord voor een confrontatie met een laagvlieger in de competitie: HSV Sport 5. Iedereen heeft dan ook goede hoop op een mooi resultaat vandaag.

20 minuten voor de wedstrijd stapt valken 3 als een eenheid het veld op voor de warming-up onder leiding van aanvoerder Bas Dobbelaer. Na de warming nog wat rondootjes, de opstelling wordt bekend gemaakt door coach Jelle Koopman, de kleine doelen van de jongste pupillen worden van het D-veld gehaald en de scheidsrechter kan voor het eerst op zijn fluitje blazen.

Valken begon best aardig aan de wedstrijd. We deden zeker niet onder voor de thuisspelende partij en kregen ook goede kansen. Zo kwam Michel Hoffer één op één met de keeper, maar laatstgenoemde zag kans de inzet van Haffa met de linkervoet te keren. Haffa kreeg weer last van een blessure waar hij al een paar weken mee rond loopt waardoor Erwin Hofland na een maand blessureleed zijn rentree kon maken. De goal viel eerst in eigen doel, nadat de verdediging er niet sterk uitzag omdat de linksvoor van HSV Sport na een goede steekpass zo op keeper Jeroen Goedhart af kon lopen. Helaas, 1-0. Valken 3 is het even helemaal kwijt en geeft dan ook de 2-0 weg. Gelukkig blijft het daarbij in de eerste helft.

Rust met een bakkie thee. Er klinkt al snel: ‘hoe kan dit jongens?’ Er wordt afgesproken om korter de man te gaan dekken. Er is nog hoop op een goed resultaat aangezien het beruchte ‘Hemmer-helftje’ nog gespeeld moet worden. Twee wissels: Sven Boots wordt er uitgehaald voor Michael Nan, die op rechtsback komt te spelen waardoor Jouke Wiltenburg naar links verkast, en Barry Schipper komt erin voor Niels van ’t Hoff die daarmee gelijk van vlagger wisselen.

Tweede Helft. Na 1 minuut al de 3-0 na opnieuw niet sterk verdedigingswerk. Deze tegenstander was toch wel erg goed. En ook de 4 en 5-0 vielen snel daarna. Voorin konden Robin Vriend, Bas Gagliardi en Erwin Hofland geen potten breken en ook het middenveld met Barry Schipper, Roy Zwagemaker en Xander Kristel hadden het moeilijk. Gelukkig kon voorstopper Ron Boon wel een aantal goed naar voren doorschuiven waardoor we af en toe een kansje kregen. Barry Schipper wist uit één van die kansjes ook Valken 3 op het scorebord te zetten: 5-1.

Dit liet HSV Sport niet op zich zitten en door een beetje gas bij te geven was het binnen 5 minuten alweer 7-1. Keeper Jeroen had dus en zware dag. Bas Gagliardi probeerde tweemaal nog de HSV-doelman te verschalken, maar beide lobjes misten nét de precisie. We liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en in de slotminuten werd de eindstand dan ook bepaald op 8-1.

Afgedroogd.

Verslagen lopen de spelers van Valken 3 terug naar de kleedkamer. Een aantal staan al onder de douche als de scheidsrechter binnen komt lopen met de mededeling dat we niet tegen het 5e maar tegen het 4e van HSV hebben gespeeld, welke 2 klassen hoger als ons spelen. Het 4e had namelijk vrij maar wilde toch graag een potje voetballen. Om niet aan competitievervalsing te doen zal hij een 0-3 overwinning voor ons opschrijven. Het zal er uiteindelijk niet veel toe doen omdat HSV Sport 5 op den duur wel zal verdwijnen uit de competitie.

Zo konden we vooral tevreden zijn over het eerste kwartier van de wedstrijd waarin we niet onderdeden voor te tegenstander, maar moeten we leren om niet de koppies te laten hangen als het even niet zo goed gaat. Helaas is dat laatste soms makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt.

Valken 3 bedankt zijn supporters en trainer Theo Hofland en hoopt u allen volgende week om 13:00 uur te zien als wij in ons eigen Sportpark aan de koggeweg in Venhuizen mogen aantreden tegen het vierde van Oosthuizen.