Lesje effectiviteit: helden de bal, vada de goals

Vandaag kans op revanche na de mislukte missie van een week eerder tegen DWB 3. De ideale tegenstander kwam dan ook op bezoek: Vada 3. Ze hadden de hele Buurt aan toeschouwers meegenomen ter ondersteuning. Een winderig sportcomplex alwaar de strijd zich op het B-veld af zou spelen. Marco geblesseerd, John er niet meer bij. 3 wissels is het resultaat.

Het begin is voor de helden. Twee dotten van kansen zijn er voor Jan-Jaap en Doelman Dekker. Jan-Jaap kan voorgeven maar schiet zelf in de korte hoek. Een goede redding van de keeper zorgt voor een corner.

De beste kans is er voor Doelman. Na een mooie aanval over veel schijven komt de bal bij Frank. Volledig vrijstaand aan de rechterkant. Hij stoomt op richting goal en randje 16 haalt ie uit. Helaas, net te hoog. De bal toucheert de kruising en verdwijnt over de goal.

Zoals wel vaker: als je zelf de kansen niet maakt, dan valt ie aan de andere kant. Spits Tensen haalt de bal op vanuit het middenveld. Met een knappe beweging zet ie 2 spelers op het verkeerde been. De laatste man vormt ook geen probleem en zijn schuiver in de korte hoek valt voor Pascal niet te pakken.

Dat is na 25 minuten het 1e doelgevaar voor Vada. Hierna worden ze iets gevaarlijker en moet Valken het meer vanuit de counter doen. Dennis wordt echter tot tweemaal toe in kansrijke positie afgevlagd.

Aan de andere kant is ook een discutabele handsbal van de scorende Vada-spits genoeg om zijn 2e goal af te keuren.

Als Ivo vlak voor rust neergehaald wordt denkt iedereen aan een penalty. De duw in de rug is opzichtig, zeker als je bedenkt dat Ivo oog in oog met de keeper staat. Scheidsrechter Vroling fluit in eerste instantie wel, maar na het verdrietige betoog van Vada besluit ie tot het geven van een vrije trap voor Vada wegens hands van Ivo. De wereld op zijn kop.

Na rust is Valken wederom de bovenliggende partij, al zijn we minder dreigend. Komt vooral doordat Ivo noodgedwongen een linie naar achteren moet door het uitvallen van Dennis Dup.

Vada komt eigenlijk niet meer van de eigen helft af. De keren dat ze Frank Tensen weten te bereiken staat ie buitenspel of is de bal al weer snel uit of simpel heroverd.

Continu speelt het spel zich af op de helft van Vada. Tot grote kansen komen we echter niet. Het verdedigende blok staat namelijk prima. Met 5 man is er haast geen doorkomen aan voor de helden.

Na een uur spelen is er dan toch de verdiende gelijkmaker. Freek heeft een mini-combinatie met Dennis vanaf de linkerzijde. Hij slalomt zich daarna door 2 tegenstanders richting keeper en frutselt de bal in de goal.

Alles ligt weer open, helaas de route naar opnieuw een voorsprong van Vada ook. Direct vanaf de aftrap kan de gehele rechterzijde van Vada al combinerend richting achterlijn. Voorzet is op maat en ter hoogte van de penaltystip kan de ingelopen middenvelder simpel scoren.

Tja, en dan lijkt er iets geknakt te zijn. Nog steeds mag Valken de bal hebben. Aangezien alles over rechts gaat wordt het bijna onmogelijk om een goede voorzet / corner te produceren.

Kwartier voor tijd komt Vada op een riante 1-3 voorsprong.

Martin mag voor de verandering ook zijn doelpunt meepikken en brengt met nog een paar minuten te spelen de spanning terug. Een mooie aanval door het midden leidt tot een schot vanaf de zijkant door Rowan. Keeper is niet klemvast en tikt de bal prima voor Martins voeten.

Valken stroopt de mouwen nog eens op maar in de slotseconden maakt Kees van der Jagt aan alle illusies een eind. Volledige vrijheid op het middenveld. Ruimte om vanaf 25 meter te schieten. Waarom ook niet: het schot vliegt keurig in de rechterkruising en zo wordt de eindstand op 2-4 bepaald.

Na afloop van het kantinegebeuren vertrekken van beide formaties een groot aantal spelers richting Roode Leeuw alwaar de helden en vada-nezen getrakteerd werden op een uitstekend buffet! Opnieuw borrelt de vraag dan ook weer op: waarom is die fusie niet doorgegaan. Maakt niet uit, gedane zaken nemen (voor nu) geen keer.

Volgende week proberen wij in ieder geval de negatieve spiraal te doorbreken. Dat zal lastig genoeg worden. We krijgen bezoek van het nog ongeslagen Always Forward (8 winstpartijen). Tevens weer een aantal spelers die o.a. vanwege de Sint niet aanwezig kunnen zijn.