Veteranen naar verdiende overwinning tegen GSV

Na acht weken zonder voetbal, traden de veteranen gretig aan tegen GSV. Vorig seizoen was een schrale 1-0 overwinning behaald in Grootschermer en was de thuiswedstrijd er niet van gekomen in de vrij grote competitie die de veteranen moeten afwikkelen. Tegen GSV werd gespeeld op het A-veld dat er prima bespeelbaar bijlag ondanks de lichte vorst en de regenval van de laatste tijd.

De Valken had in de eerste helft het betere van het spel. De kunst om verzorgd voetbal te spelen was nog niet verleerd. Toch werd het overwicht maar in één doelpunt uitgedrukt. Op een fantastische crosspass ineens van Willem Cramer, die een prima eerste helft speelde, kwam Eddy Bakker gevaarlijk voor de goal. Eerst bleef het schot uit, maar na nog een keer wegdraaien lukte het Eddy Bakker alsnog te scoren: 1-0 en dat was dik verdiend.

Er waren nog meer goede kansen voor Sjaak Laan (voorlangs) en Eddy Bakker (redding keeper), maar met een minimale voorsprong klonk het rustsignaal van scheidsrechter Sjaak Groot.

In de tweede helft kwam De Valken direct flitsend voor de dag. Frank Hand kwam door op rechts en bracht de bal voor. Ron Laan, net ingevallen, kwam naar de eerste paal en schoot in zijn eerste actie de lage voorzet vastberaden in één keer in de verre hoek: 2-0.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht. Helaas zakte het niveau daarna wat weg en kwam GSV er bij vlagen zelf ook gevaarlijk uit. Terwijl Eddy Bakker met een kopbal op de paal en Ron Laan met een te gehaast schot de kans op een grotere voorsprong lieten schieten, viel er pardoes een tegentreffer. Al eerder was een bal miraculeus niet in het Valken-doel beland, maar bij de eerste paal kon GSV deze keer de bal binnenwerken.

Helaas was er nog een veteranenonwaardig incident, waarbij Frank Hand door zijn tegenstander werd geslagen na een fysiek duel, zoals we van de fanatieke middenvelder kennen. Terecht diende de GSV’er die in de fout ging vijf minuten af te koelen langs de kant. De gemoederen kwamen gelukkig weer tot rust en De Valken wist de score nog uit te bouwen in het verder sportieve duel. Eddy Bakker werd in de loop vrijgespeeld door Frank Hand, die ook nu weer een fraaie assist liet noteren omdat Eddy Bakker de bal onberispelijk inschoot. Gerard Laan maakte met een hard schot van afstand de vierde goal. Het schot was recht op de keeper, maar die werd toch verrast door de ziedende knal.

Zo tankten de veteranen na de winterstop het nodige vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Volgende week staat de wedstrijd tegen VVS ’46 op het programma en daar is nog wat goed te maken na de nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen. Of volgt er nog een ’tweede’ winterstop door de vorst?