Valken 2 boekt fantastische overwinning!!

De koptekst verteld natuurlijk al veel, maar de inhoud is nog veel mooier!!

Onze laatste wedstrijd speelde we op 11 december 2011 vanwege enerzijds de winterstop en anderzijds door de weergoden.
Vandaag tegen HSV sport die met 25 punten uit 12 wedstrijden op een mooie tweede plek stonden en een prachtige reeks van 5 overwinningen achter de rug hadden.
Vanwege bovenstaande reden hadden wij tot vandaag pas 9 wedstrijden gespeeld en daarin 15 punten behaald.

Helaas was één van de (basis) spelers te laat en werd de opstelling ter plekke behoorlijk omgegooid en de dader kon de vlag hanteren.

Tijdens de warming-up kregen we van de tegenstander te horen dat de KNVB scheidsrechter niet was komen opdagen, maar zij er alles aan zouden doen om een andere te vinden.
Dit lukte en met enige vertraging begonnen we rond de klok van 11:45 uur aan de wedstrijd.

Na een rustig begin was het Wietse die in de 2e minuut de bal in één keer uit de lucht op de pantoffel nam, maar helaas de bal spijkerhard recht op de keeper knalde!
Valken speelde zoals we elkaar beloofd hadden, bevlogen en kort op de man.
Dit was HSV sport duidelijk niet gewend en zij kwamen dan ook totaal niet aan voetballen toe en wij kregen het heft dan ook stevig in handen.
In de 7e minuut een prachtige aanval over meerdere schijven die uiteindelijk bij Tim Groot belandde en hij maakte de verdiende 0-1.
Vanaf dat moment zette HSV sport meer druk en was het goed opletten voor onze laatste linie.
Helaas was het in de 12e minuut dan toch raak door een dekkingsfoutje aan de linkerkant en HSV sport buitte deze kans volledig uit en was de stand opeens 1-1.
Waar we in het verleden nog wel eens gingen twijfelen, was dat nu niet aan de orde en pakte Valken de zaken nog beter aan en voetbalde op werkelijk fantastische wijze HSV sport volledig van de mat.
Het kon dan ook niet uitblijven dat we gingen scoren en dat deed in dit geval Michiel Beemster die, ondanks zijn niet aanwezige snelheid, de tegenstander in een één tegen één duel afschudde en de bal prachtig over de inkomende keeper stiftte!!! 1-2
Ook daarna was het maar één ploeg die voetbalde en dat was De Valken die echt op weg waren om één van hun beste wedstrijden te spelen!
In de 18e minuut gaf Tjeerd aan niet verder te kunnen en dus kon onze “dader” alsnog het veld betreden om zijn kunsten te laten zien!
In de 39e minuut kreeg Tim de bal aangespeeld met zijn rug naar het vijandelijke doel, maar met een prachtige lichaamsbeweging draaide hij mooi door en scoorde de 1-3. RUST.

Tijdens de rust was iedereen het er over eens dat we gewoon goed speelde en we niets moesten veranderen.
Uiteraard ietsje zuur voor de gastspelers Kees Kok en Dennis Vriend, maar wisselen om het wisselen is er niet meer bij.
Ondanks dat we wisten dat HSV sport fel uit de kleedkamer zou komen, konden we toch niet verhinderen dat we de eerste 10 minuten achter de feiten aan liepen en ook onze (inval) keeper Frank Dekker dankbaar moesten zijn.
Valken kwam weer beter in de wedstrijd en in de 58e minuut was het wederom Tim die de bal achter de keeper van HSV sport mikte en de stand op een comfortabele 1-4 zette.
In de 70e minuut werd een leeg gespeelde Jeen Kersten vervangen door Kees Kok en ook hij speelde zonder problemen mee op het goede niveau van vandaag!
In de 80e minuut ging Tim door zijn hoeven met de nodige kramp en zo kon ook Dennis Vriend nog wat speelminuten krijgen.
In de 82e minuut maakte HSV sport nog de 2-4 en was er heel even lichte paniek, maar Frank Dekker hield zijn doel de laatste minuten schoon met nog wat mooie reddingen en zodoende werd de prachtige stand van 2-4 ook de eindstand!

Een tijdje geleden speelden we tegen West Frisia een geweldige wedstrijd, maar deze was toch een tandje beter mannen!!!!

Ondanks dat iedereen een dikke voldoende scoorde mag Tim toch wel apart genoemd worden en de titel “man of the match” echt heeft verdiend!!