Hattrick Rowan niet genoeg voor winst helden

Sta je de ene week nog met 18 man, de week er op wordt er voor ‘de zekerheid’ maar een nieuwe verse kracht opgetrommeld. Het thuisduel vandaag tegen AGSV 2 – beter bekend als Pietertje – werd rond het middaguur gespeeld. Mede door dit gewijzigde tijdstip waren Dennis, Doelman, Rens, Arthur en Nico niet in staat om zich op het prima bespeelbare B-veld te melden. Dat is dus 1 wissel. Het 3e was vandaag vrij waardoor de volgende Vriend zich voor een officieel helden-debuut mocht opmaken: Robin.

Zonder linksback (Nico, Arthur) moest noodgedwongen Freek deze positie innemen. Helaas verliezen we hier wat voetballend vermogen door, al zal Freek Freek niet zijn als ie niet zo nu en dan zijn rushes naar voren maakt.

De beste kansen zijn voor Valken:
– Freek stuit na een prima rush tot tweemaal toe op de keeper.
– Niels en Rowan schieten net naast.
– Voorzetten van Ivo kunnen maar net tot corner verwerkt worden.
– Martin onderschept te korte terugspeelbal, inzet spat uiteen op de paal.

AGSV zet daar zo nu en dan ook wat plaagstootjes tegen over. Ze krijgen dan ook menig corner. Deze zijn echter niet gevaarlijk. De overige aanvallen die ze plegen worden veelal vakkundig weggewerkt door de verdediging met Dennis vandaag als prima slot op de deur.

Valken komt tien minuten voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong. Rowan schuift naar voren en krijgt de bal schuin voor de goal voor zijn rechter. Het schot, laag in de verre hoek is zuiver genoeg, de keeper is kansloos.

Een prima uitgangspositie om vandaag dan toch eindelijk weer eens die overwinning te pakken. Helaas, één foutje achterin is dodelijk. Marco denkt zijn directe tegenstander te poorten maar verslikt zich. Voorzet die volgt is op maat voor de spits.

Rusten met een 1-1 stand derhalve. Na rust is Valken de eerste twintig minuten geen schim meer van de ploeg die het eerste bedrijf prima speelde. Bijna alle duels gaan verloren, Pietertje zit overal tussen lijkt het. Gelukkig dat Pascal en Dennis een prima pot spelen, anders had een grotere achterstand op het bord gestaan na het eerste gedeelte van de 2e helft.

Want de achterstand is er. Een voorzet rechts vanuit het middenveld lijkt simpel weg te kunnen worden gewerkt door Rowan. Hij wil echter terugkoppen op Pascal. Pascal is echter met de voorzet meegegaan richting verre hoek. Rowan kopt tegendraads terug: ook deze valt dus buiten bereikt van de doelman.

Na deze achterstand gaat Valken een tandje bijzetten. Kansen volgen opeens wel en de scherpte is terug. Jan-Jaap schiet net naast, Ivo en Erwin kunnen richting goal maar worden net op tijd gestuit.

Ook Rowan lijkt een kwartier voor tijd door de doelman te worden gestuit, de bal is echter vrij. Freek is er als de kippen bij om de gelijkmaker te maken. De keeper blijft echter liggen en wederom wordt een beslissing in ons nadeel genomen aangaande, net als een paar weken eerder thuis tegen Vada.

We geven de moed niet op en de gelijkmaker valt alsnog. Ivo krijgt aan de zijkant een vrije trap, Jan-Jaap neemt hem. De verdediging van AGSV verzamelt zich allemaal tussen penaltystip en 1e paal. Rowan en Erwin staan vogelvrij bij de 2e paal. Rowan maakt zijn eerdere misser met deze goal weer goed en scoort vandaag een heuse hattrick.

In de slotminuut krijgt Valken dan nog de ultieme kans op de overwinning. Ivo ontfutselt de rechtsback de bal en sprint richting goal. Martin is meegelopen richting spits. Ivo geeft af en Martin heeft te veel tijd nodig om tot schieten te komen waardoor de laatste man met een alles-of-niets poging het schot kan blokkeren.

Helaas, weer geen overwinning. En dat zal nog wel een tijdje duren ook. De komende vorst zal naar verwachting voor afgelastingen zorgen. In ieder geval het uitduel bij de buren van Vada zal ongetwijfeld geen doorgang vinden. Indien toch: 11:45 aan de Westerbuurt.