Helden kansloos tegen ingespeeld Spartanen, score blijft beperkt

Het tweede duel van het jaar, op naar Wognum voor de match tegen Spartanen 5. In de heenwedstrijd waren we kansloos tegen de ingespeelde machine van oud-eerste spelers. Een 1-4 nederlaag was het resultaat. Vandaag moesten we het ook al doen zonder Ivo, Freek, Marco en Dennis. Blessures, werk en sneeuw. Toch hadden we drie wissels doordat Robin Vriend ons wederom kwam steunen.

Voorafgaand aan het duel werd maar weer eens om de 4-4-2 variant gevraagd. Nou vooruit, nog een keer bewijzen dat dat niets voor ons is.
En de eerste helft bleek dit het geval. Niels en Nico in de spits, beiden aan de zijkanten spelend. Aansluiting op lange ballen van achteruit 0,0.
Aantal kansen 1e helft: 0.

Spartanen vele malen beter, als een mes door warme boter snijden ze door het middenveld en verdediging heen. De oudste man van het stel is nog de beste. Hij kiest zijn momenten maar loopt precies daar waar de man met de blauwe schoentjes (hij was er helaas weer bij) de bal geeft. Na een kwartier komt ie van rechtsbuiten richting spits en laat de verdediging op weer zo’n steekbal kansloos.

Nog voor rust nog een aantal kansen voor Spartanen, zo raken ze tweemaal de lat. Gelukkig voor ons is Spartanen de laatste vereniging in Nederland met vierkante doelpalen: de bal stuitert met dezelfde snelheid weer terug het veld in.

Zo halen we met meer geluk dan wijsheid de rust met slechts 1-0 achter. Na het bakkie thee direct overschakelen op 4-3-3. Althans, 4-2-3 zo blijkt. We starten even met tien zodat Rens zich in alle rust kan voorbereiden op zijn deelname.

Nog steeds is Spartanen de betere formatie, maar Valken kan er zo nu en dan ook uit komen. Het middenveld heeft wat meer balbezit en zowaar worden de spitsen gevonden. En als je denkt dat er wellicht wat goeds in het vat zit, zijn daar die lepe spitsen uit Wognum. Aanval over links, lijkt te worden afgeslagen maar rechterspits is alert.

Op 2-0 dé kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Jan-Jaap stuurt Nico diep. Alleen op de keeper af, maar de doelman is alert en precies op het moment dat Nico schiet werpt ie zich voor de bal…

Als dan niet veel later de 3-0 valt (al dan niet buitenspel) is het pleit beslecht. Weer geen 3 punten.

De eretreffer mogen we nog wel maken. Ingooi op Niels ter hoogte van de middenlijn. Niels ziet Rowan starten en met een onvervalste panna beleeft hij zijn moment of fame. Rowan door richting keeper en in de bal verdwijnt tussen keeper en paal in de korte hoek.

Dat was het dan. Volgende week Andijk thuis, daar wisten we uit wel van te winnen. Maar dan mag er wel wat aan 1de vorm van de laatste maanden (3 duels ) veranderen.