Droomstart Valken 1 niet genoeg voor de punten

Een prachtige zonnige zondagmiddag was het decor van de competitiewedstrijd uit bij KSV. Een mooie gelegenheid om eindelijk eens afstand te nemen van de onderste regionen. Dat was geen gemakkelijke opgave aangezien de opponent meestrijdt om de promotieplaatsen. Thuis hield Valken de Heerhugowaarders op 2-2. 1 van de weinige punten op het eigen sportpark.

De opstelling kende enkele verrassingen. Chris en Niels T. keerden terug van een blessure. In doel stond junior Mike ter vervanging van zijn grote neef Ed. Het ene Hoffertje voor het andere dus. Verder was ook de voorhoede enigszins aangepast. De verkozenen in die linie kregen een mooie opdracht mee: avontuur!

Broodjes werden op adhoc basis verzorgd door Sjaak. Hij mocht daarna een paar tientjes aftikken bij de strenge kantinejuffrouw. De spelers lieten zich de broodjes kaas en kroket prima smaken.

De wedstrijd kende een droomstart voor de Valken. Binnen het kwartier stond er 0-2 op het bord. Een ander opvallend punt hierbij was dat beide goals op vrijwel identieke wijze tot stand kwamen. Rob, die even later ongelukkig uitviel, kopte bij de 2de paal binnen uit een hoekschop van Mark. Bij de 2de goal was zelfs geen Valken-been of hoofd nodig. De hoekschop van Mark verdween direct bij de 2de paal binnen. Een trukje wat Valken blijkbaar vaker toepast (lees B1-verslag). Overigens had de doelpuntenmaker van de 0-2 een paar minuten daarvoor uit een normale aanval 0-2 kunnen maken. Een listige boogbal van Rick belandde achter de verdediging. Mark volleyde de stuiterbal richting goal, maar de doelman was nu wel attent en parreerde knap.

Tja, 0-2 voor. Je mag hopen dat een tegenstander zo onder indruk zou zijn dat de wedstrijd op slot zou gaan.
Helaas, was dit niet het geval. KSV drong in het 2de deel van de 1ste helft sterk aan en Valken moest terug. Toch had het heel anders kunnen lopen als de 1-2 niet zo snel was gevallen. De scheidsrechter, die strooide met onnodige fluitsignalen, gaf een vrije trap op een gevaarlijke plek. De indraaiende bal was teveel voor doelman en verdediging en bij de 2de paal kopte de rechterspits binnen.

KSV bleef daarna de betere ploeg. Helaas wist Valken niet lang stand te houden. Nog voor rust scoorde de thuisploeg 2 maal door verdedigende slippertjes. En zo stond Valken “gewoon”met 3-2 achter en was de bliksemstart alweer teniet gedaan.

Na rust probeerde Valken zich terug in de wedstrijd te knokken. Eerlijkheid gebiedt mij te schrijven dat van enig offensief weinig terechtkwam. De voorhoede kreeg lange tijd geen poot aan de grond bij de sterke verdedigers. Lange ballen van achteruit waren ook voortdurend voor de blauwhemden. Omdat ook KSV niet fantastisch speelde, waren er weinig momenten voor de goals. Eenmaal werd bij een Heerhugowaardse uitbraak de paal geraakt.

Net op het moment dat Valken een paar keer dreigend was geweest, viel de genadeklap. Een mooi afstandschot van de KSV-voorstopper werd nog knap gekeerd door Mike, maar de rebound was voor een attente aanvaller van de thuisploeg.

Wat restte waren nog enkele wanhoopspogingen van Valken-kant, maar tot veel stress leidde dit niet.

Hoewel Valken dus niet wist te winnen, moeten we toch proberen positief naar de toekomst te kijken. De directe concurrenten verloren ook, dus het gat met plaats 14 blijft 4 punten. Bovendien was het echt zo slecht niet wat de ploeg liet zien. Jammer dat de opsteker in het eerste kwartier geen vervolg kreeg. Maar we moeten ook toegeven dat Valken heeft verloren van een goede ploeg en voor de nieuwbakken 4de klasser is dat niets om voor te schamen. Volgende week gaan we het gewoon weer proberen.