Valken 3 speelt voor de eerste keer dit seizoen gelijk

In een zonovergoten A-stadion mag Valken 3 aantreden tegen het tweede van De Weere: DWB 2. De uitwedstrijd werd, na lang achter gestaan te hebben met 2-1, gewonnen met 2-4. Goede hoop dus om te winnen van de hekkensluiter, want dat is DWB namelijk in de 7e klasse 004.

Als scheidsrechter van de Maarel het veld betreed noemt coach Jelle Koopman nog even snel de opstelling op waarmee de wedstrijd kan beginnen. Zoals wel vaker dit seizoen beginnen we weer slordig. Er wordt voornamelijk achter de bal aangelopen en een vroege achterstand is dan al snel onvermijdelijk: 0-1. De periode daarna blijft ook slordig van de Valken. Achterin worden de ballen maar wegepeerd naar voren waardoor het de voorhoede ook moeilijk werd gemaakt om aan voetballen toe te komen. Het laatste kwartier van de tweede helft werd het toch wat beter omdat we achterin de bal meer rond lieten gaan en de middenvelders meer bewogen. Tot de gelijkmaker leidde dit echter niet en zo werd er gerust bij een stand van 0-1.

Na rust werd al gelijk duidelijk dat de intentie van de Valken was om de 3 punten thuis te laten. Er werd nadrukkelijk op zoek gegaan naar de gelijkmaker en de tegenstander kwam er aanvallend niet veel meer aan te pas in de tweede helft. Na zo’n twintig minuten werd de gelijkmaker gemaakt: een mooie volley van Jeroen werd bij de tweede paal ingekopt door Niels. Iedereen, inclusief tegenstander, staat al klaar voor de aftrap als de vlagger van de tegenstander nog besluit even zijn vlag in de lucht te steken: buitenspel, zo oordeelde hij. Scheidsrechter van de Maarel trapt hierin en zo wordt dit doelpunt alsnog afgekeurd tot groot ongeloof van iedereen.

Nog geen twee minuten wordt dan toch echt de gelijkmaker gemaakt, zo dachten we: ook dit doelpunt wordt afgekeurd. De keeper van de tegenstander lag languit op de grond om een inzet van de Valken te keren en kreeg de bal tussen de benen geklemd. Middenvelder Ron schiet de bal tussen de benen door in het doel, waarbij hij ook de keeper zou hebben geraakt, wat in de ogen van de scheidsrechter een rode kaart waard is. De scheidsrechter roept alle spelers van de Valken bij elkaar en legt ons uit dat we van geluk mogen spreken dat hij deze rode kaart niet uitdeelt. Tot op heden kan niemand zich vinden in deze uitleg van de scheidsrechter. Maargoed, de beste man staat er wel op zijn vrije zondag en na wat hectische minuten wordt er weer verder gevoetbald.

Na nog wat goede aanvallen van de Valken weten we dan toch wel echt de zwaar verdiende en deze keer toch echt tellende 1-1 te maken. Jeroen weet de bal achter de keeper van de tegenstander te schieten. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok is er dan nog goede hoop op een overwinning. Echter, we begonnen een beetje gehaast te spelen wat ons spel niet ten goede kwam. Er was nog wel een heel goede kans voor Edwin, maar die vergat in zijn haast de bal aan te nemen en zag zo zijn poging over het doel heen gaan. Zo stond het 1-1 na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Opmerkelijk is dat dit het eerste gelijkspel is van deze competitie voor het derde. Volgende week wacht een confrontatie met de koploper, Grasshoppers 5, om één uur thuis.

Valken 3 bedankt trainer Theo Hofland, de supporters die kwamen kijken bij onze wedstrijd en als laatste de weergoden voor een heerlijk middagje voetbal. We hopen jullie volgende week om één uur te zien bij de voetbalvelden van de Valken voor onze wedstrijd tegen de Grasshoppers.